Minecraft-bogen - Tips og triks

Avancerede kort

Du ved nok allerede, hvor vigtige kort er for at holde styr på din spilleverd­en, og du kan gøre flere ting med dit kort, end du måske vidste!

-

KOPIER ET KORT

Når du først har lavet et kort, kan du kopiere det, og det er smart at have som en reservekop­i til at ramme ind eller til at dele med andre spillere. Du skal bare lave et tomt kort og placere det i dit crafte-vaerktøj sammen med kortet, du ønsker at kopiere.

I Pocket Edition er processen anderledes: Her skal du placere dit kort sammen med et tomt kort på en ambolt og bruge erfaringsp­oint til at lave en kopi.

Kopien af et kort bliver automatisk opdateret, så flere spillere kan arbejde sammen om at udfylde kortet.

INDRAMMEDE KORT

Du kan placere et kort i en genstandsr­amme og derefter haenge det op på vaeggen. Fuldt udfyldte kort i samme målestoksf­orhold kan placeres ved siden af hinanden for at lave et stort sammenhaen­gende kort over dit naerområde. En grøn markør viser, hvor du befinder dig på kortet lige nu.

Hvis du kopierer et indrammet kort, vil kopien også vise, hvor originalen befinder sig. Det kan vaere nyttigt, hvis du vil huske interessan­te lokalitete­r i spilverden­en. Så skal du bare følge den grønne markør!

UDFORSKER- KORT

Disse unikke kort kan købes af kartografe­r i landsbyer og viser, hvor du kan finde havtempler og skovherreg­årde. Udkanten af land- og vandområde­r er markeret med orange, mens stedet, hvor herregårde­n eller templet ligger, er markeret med et lille ikon.

Udforskerk­ort har en hvid pil, der markerer, hvor du befinder dig – hvis pilen er mindre end normalt, betyder det, at du er mere end 1000 blokke fra kortet. Når du naermer dig, vil pilen få normalstør­relse, mens kortet langsomt bliver fyldt ud.

OPDAGER-KORT

I Pocket Edition kan du bruge et opdagerkor­t til at finde ud af, hvor du befinder dig. Er du på kortet, vil en hvid markør dukke op, mens du ser en hvid cirkel, hvis du er uden for kortet.

I pc- og konsoludga­verne er alle kort opdagerkor­t, fordi du slet ikke kan lave et kort, der ikke viser, hvor du er. Det er muligt at forvandle et almindelig­t kort til et opdagerkor­t i Pocket Edition – du skal bare kombinere kortet med et kompas.

TIPS OG TRICKS

Har du taenkt over, at du kan bruge et kort til at lave personlig kunst? Bare lav et kort over et stort, fladt område, før du >>maler<< med blokke på jorden. Derefter skal det bare rammes ind!

Den grønne markør på kortet vises også i Nether, så hvis du placerer et indrammet kort på en portal, kan du bruge en kopi af det til at finde tilbage til hovedverde­nen.

 ??  ?? Du kan kopiere kort Og lave store kort ved at ramme flere ind ved siden af hinanden En grøn prik viser, hvor du er på kortet
Du kan kopiere kort Og lave store kort ved at ramme flere ind ved siden af hinanden En grøn prik viser, hvor du er på kortet
 ??  ?? En lille pil betyder, at du er langt vaek fra stedet på kortetNår du kommer taettere på, bliver prikken også størreMen når du naermer dig, vil kortet blive udfyldt
En lille pil betyder, at du er langt vaek fra stedet på kortetNår du kommer taettere på, bliver prikken også størreMen når du naermer dig, vil kortet blive udfyldt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark