Minecraft-bogen - Tips og triks

LYSSTRÅLER

-

Lysstråler er den ultimative krone på vaerket i Minecraft, og de ser fantastisk­e ud! Desuden er de nyttige som navigation­svaerktøj og giver positive bonusser, når du er i naerheden. De er ikke lette at bygge, men det er helt klart forsøget vaerd!

BYG EN LYSSTRÅLE

For at lave en lysstråle, har du brug for mindst ni jern-, guld-, smaragdell­er diamantblo­kke (81 barrer eller aedelsten i alt). Du skal også en lave en lystrålebl­ok ud af tre stykker obsidian, en Nether-stjerne og fem glasblokke.

Du må altså påkalde og besjre wither for at finde en Nether-stjerne – og det er ikke let!

Når du har skaffet alle tingene, kan du lave din første lysstråle. Den mindste er en platform på 3x3 blokke og består af metal- eller mineralblo­kke med en stråle i midten. Denne lysstråle er på niveau et.

Den største lysstråle har fire niveauer og er formet som en pyramide – og kraever 164 mineralblo­kke (1.476 barrer/aedelsten)!

Placer altid din lysstråle under åben himmel, og vaer opmaerksom på, at det materiale, du bruger, påvirker lysstrålen­s opførsel. Derfor er det som regel lettest at bruge jernblokke, når du skal bygge en pyramide.

Du kan placere farvet glas foran strålen for at aendre dens farve – en ren dekorativ aendring.

Når du taender den, vil lysstrålen skyde op i luften, så den kan ses op til 170 blokke vaek.

BONUSSER

Når du har bygget en lysstråle, skal du lade den op for at aktivere diverse bonusser. Disse vil vare i 11 sekunder, når du bruger en pyramide på niveau et, 13 sekunder for niveau to, 15 sekunder for niveau tre og 17 sekunder for niveau fire.

For at lade en lysstråle op, så spillere i naerheden kan nyde godt af de positive bonusser, skal du placere følgende i drivstofta­nken: jernbarrer, guldbarrer, smaragdbar­rer eller diamanter. Hvilken genstand du vaelger har ingen betydning for lysstrålen­s styrke.

Når lysstrålen er ladet op, kan du vaelge én af fem primaerbon­usser og måske også en sekundaerb­onus (alt efter hvor stor din pyramide er):

Pyramider på niveau et Speed (Level I): Øger din bevaegelse­shastighed.

Haste (Level I): Øger gravehasti­gheden.

Pyramider på niveau to Resistance (Level I): Lader dig komme mindre til skade.

Jump Boost (Level I): Øger hvor langt og hvor højt, du kan hoppe.

Pyramider på niveau tre Strength (Level I): Øger den skade, du forårsager med dine haender.

Pyramider på niveau fire

Med de største pyramider kan du også aktivere en sekundaerb­onus, som udvikler den primaere bonus til Level II og tilføjer: Regenerati­on (Level I): Helbreder dig, hvis du er i naerheden.

Når du aktiverer en bonus, vil den genstand, du fodrede lysstrålen med forsvinde med det samme. Du behøver ikke at fodre lysstrålen med flere genstande for at holde bonussen aktiv, men hvis du vil bytte til en anden bonus, må du byde på en ny dosis genstande!

Og hvis du er kommet så langt: Tillykke! Du har formentlig prøvet alt, hvad Minecraft har at byde på!

For nu i hvert fald ...

 ??  ?? Eksempler på lysstråler på niveau et, to og tre Lysstråler kan ses langt vaek fra Brug glas for at give strålen en anden farve
Eksempler på lysstråler på niveau et, to og tre Lysstråler kan ses langt vaek fra Brug glas for at give strålen en anden farve
 ??  ??
 ??  ?? Lysstråler kan give dig ekstra bonusser En smaragdlys­stråle på klods hold Måske har du set alt nu ...?
Lysstråler kan give dig ekstra bonusser En smaragdlys­stråle på klods hold Måske har du set alt nu ...?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark