Minecraft-bogen - Tips og triks

DIN FØRSTE DAG I SURVIVAL MODE

Du har ingen verdens ting, når du begynder at spille Minecraft. Du ankommer til spilverden­en med to tomme haender og intet andet. Din første – og største – opgave er at overleve!

-

INDSAML RÅMATERIAL­ER

Det første, du må gøre, er at få fat i noget ordentligt vaerktøj. Hvis du startede med en bonuskiste, kan du finde trae og lidt mad heri, så du kan komme hurtigere i gang.

Ellers har du brug for trae – og det får du ved at slå på traeerne med dine bare naever. Du skal have fire traeblokke, før du kan gå videre.

KOM I GANG

Når du har fået fat i nogle traeblokke, må du forvandle dem til planker ved hjaelp af crafting-vaerktøjet i din rygsaek. Hver traeblok bliver til fire traeplanke­r, så du skal stå tilbage med 16 planker, når dette trin er faerdigt.

Brug nu fire traeplanke­r til at lave en arbejdsbae­nk, og brug derefter seks planker til at lave i alt 12 pinde.

Placer din arbejdsbae­nk i spilverden­en, og brug den. Ved hjaelp af dens større crafting-vaerktøj, kan du nu lave en hakke, en økse og en spade (se opskrifter­ne her på siden).

Fra nu af kan du bruge øksen til at faelde traeer, spaden til at grave i sand, ler og jord og hakken til at udgrave sten. Det er smart at indsamle ekstra trae og sten for at kunne lave stenvaerkt­øj så hurtigt som muligt, men først har du brug for kul!

LAD DER KOMME LYS

Før det bliver mørkt, er du nødt til at lave en lyskilde. Kig efter tydelige stenformat­ioner eller små grotter – du har brug for kul, og kul er sjældent ret langt væk.

Når du har fundet kul, er det tid til at crafte. Ét stykke kul og én pind bliver til fire fakler. Med faklerne kan du lyse op i mørket og forhindre monstre i at dukke op. Derudover kan du bruge faklerne til at markere, hvor du allerede har været. Til at begynde med har du ikke brug for mere end 20-30 fakler.

SØG DÆKNING

Nu mærker du måske, at mørket er ved at falde på. Forhåbentl­ig har du et godt lager af ekstra blokke – skynd dig at brug dem til at lave en lille hytte af ler, brosten eller træ. Her kan du være i sikkerhed om natten, når mobsene kommer frem.

Hvis du føler dig modig, er det bare om at lave dig et sværd og gå i krig, men den første nat anbefaler vi, at du spærrer dig inde, tænder et par fakler og venter på daggry. Måske kan du lave noget stenværktø­j, mens du venter. Eller hvad med at grave en kælder til opbevaring?

Du vil kunne høre fjender omkring dig, men så længe der ikke er hul i din fæstning, er du i sikkerhed. Når lydene stopper, er det daggry, og du kan komme frit frem. Hurra!

DEN NÆSTE DAG

Tillykke, du overlevede den første nat! Men udfordring­erne er langt fra ovre. Nu er det på tide at lede efter mad, bygge en ovn til at smelte jern og begynde at grave efter flere mineraler og blokke.

Men nu ved du, hvad det gælder om: Arbejd om dagen, og beskyt dig selv om natten. Så er du klar til at overleve i Survival mode.

 ??  ?? Du kommer til verden alene– totalt tomhaendet Men du kan få en bonuskiste til hjaelp! Planker Traepinde Traespade Sådan ser en arbejdsbae­nk ud Traehakke Traeøkse
Du kommer til verden alene– totalt tomhaendet Men du kan få en bonuskiste til hjaelp! Planker Traepinde Traespade Sådan ser en arbejdsbae­nk ud Traehakke Traeøkse
 ??  ?? Det er let at finde kul i begyndelse­n af spillet Fakler lyser op i mørket og forhindrer monstre i at dukke op Mobs hærger om natten Du overlevede den første nat! Det er ikke meget, men det er et hjem Fakler Stenhakke
Det er let at finde kul i begyndelse­n af spillet Fakler lyser op i mørket og forhindrer monstre i at dukke op Mobs hærger om natten Du overlevede den første nat! Det er ikke meget, men det er et hjem Fakler Stenhakke

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark