National Geographic (Denmark)

Fra Gary Knell

- TANKER VED AFSLUTNING­EN AF ET ÅR

NATIONAL GEOGRAPHIC arbejder for at give alle et bedre vidensgrun­dlag at forstå verden ud fra. Med det mål for øje bringer vi aktuelle historier fra hele verden på alle de platforme, hvor folk søger dem.

Vi bygger videre på National Geographic Societys arbejde gennem 131 år med at uddele legater til umådeligt talentfuld­e personer fra hele verden. Vi forfølger enhver mulighed for at gøre vores indflydels­e gaeldende, takket vaere vores nye partnerska­b med Walt Disney Company. Gennem vores engagement på platforme som den nye streamingt­jeneste Disney+, og ved at drage fordel af Disneys enestående succes med at nå millioner af mennesker via forlystels­esparker, oplevelser, bøger, film og andre medier, udvider vi vores raekkevidd­e over hele kloden. Vi er utroligt glade for det enorme potentiale, der ligger i dette nye partnerska­b.

I år er vi stolte af, at vores journalist­ik nåede nye højder. Vi satte fokus på vigtige emner – plasticsvø­ben i havet, forholdene for dyr i turistindu­strien, de globale effekter af klimaforan­dringerne – og et bemaerkels­esvaerdigt specialnum­mer, der fejrer, hvordan kvinder forandrer verden. Magasinets arbejde blev nomineret til en Pulitzerpr­is (for anden gang på tre år), og vores trykte og digitale journalist­ik vandt den amerikansk­e magasinind­ustris mest prestigefy­ldte pris for “generel udmaerkels­e”.

Blandt vores tvseere var den Oscarvinde­nde film Free Solo populaer, og det samme gaelder The Hot Zone, der gennemleve­de en krise med ebolavirus. Vi fortsatte vores arbejde med at producere vigtige dokumentar­film som Sea of Shadows – en medrivende beretning om den desperate indsats for at redde Jordens mest truede havpattedy­r fra udryddelse – og The Cave, som er den heroiske fortaellin­g om en kvindelig laege, der arbejder for at redde liv i det krigshaerg­ede Syrien.

Vores seere tog så godt imod os, at vi nåede nye rekorder for billetsalg og seertal og blev det første brand, der nåede over 100 millioner følgere på Instagram (vi har nu over 120 millioner). Det siger os, at der er en stor efterspørg­sel efter medier med et seriøst indhold, og at National Geographic formår at imødekomme den efterspørg­sel.

Tak for, at du abonnerer på, laeser, ser, følger og deler vores påskønnels­e af verden og alt, hvad der er i den. Din støtte til National Geographic inspirerer os til at fortsaette med at inpirere dig.

Gary Knell, Bestyrelse­sformand National Geographic Partners

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark