National Geographic (Denmark)

En Mensa-miniquiz

-

De følgende spørgsmål minder om dem, der bruges i adgangsprø­ven til Mensa. Tag udfordring­en op, og find ud af, om du har Mensa-potentiale (svar og pointsyste­m er nederst på siden).

1 Find det firecifred­e tal, hvor det første ciffer er en femtedel af det sidste, og hvor det andet og tredje ciffer er det sidste ciffer ganget med 3 (hint: Summen af alle cifrene er 12.).

2 Jane tog afsted for at besøge Line. Line er Janes eneste aegtemands svigermors eneste aegtemands eneste datters eneste datter. Hvilken relation har Line til Jane?

3 Jonas har 480 kroner. Hvis han låner 570 kroner af Katrine og 150 kroner af Cecilie, har han så nok penge til at købe en cykel, der koster 1.211 kroner?

4 Laura kan lide kage, men ikke is. Hun kan lide kylling, men ikke lam. Hun kan lide agurk, men ikke kål. Ud fra den regel, hvilken af disse kan Laura så lide: tomat eller løg?

5 Hvilket tal er større end en tiendedel af en femtedel af halvdelen af 4.000?

6 Nogle børn løb om kap. Andreas kom hverken først eller sidst i løbet. Henrik kom før Peter, og Peter kom før Jette. Troels kom hverken først eller sidst. Troels kom før Sidsel. Jette kom før Troels. Hvem kom sidst?

7 Find det tal, der bedst passer ind i følgende talraekke: 1 2 4 7 11 ? 22

8 Marianne købte 4 appelsiner og 3 citroner for 9 kroner. Naeste dag købte hun 3 appelsiner og 4 citroner for 8 kroner og 50 øre. Hvor meget kostede hver citron og hver appelsin?

9 Hvis et analogt ur haenger på hovedet, vil minutviser­en så pege mod venstre eller højre, når klokken er 02:45?

10 Der findes mindst ét engelsk ord på ni bogstaver, som kun indeholder en enkelt vokal. Ved du, hvilket ord det er?

>> Pointsyste­m

Tael antallet af korrekte svar.

9-10 Du kunne vaere med i Mensa! 7-8 Der er en god chance for, at du kunne vaere med i Mensa. 5-6 Ikke dårligt – du kunne måske vaere med i Mensa. Under 5 Du har nok bare en dårlig dag.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark