National Geographic (Denmark)

Stjålne liv

SEXHAN DELEREN VERDENSOMS­PAEN D ENDESVØBE, DER FANGER MILLIONER AF BØRN I SIT NET. DETTE ER HISTORIEN OM, HVORDAN TO PIGER MED DRØMME – EN FRA INDIEN OG EN FRA BANGLADESH – BLEV SOLGT OG TVUNGET TIL PROSTITUTI­ON.

- AF YUDHIJIT BHATTACHAR­JEE FOTO SMITA SHARMA

Hvert år bliver tusindvis af piger fra Bangladesh og den indiske delstat Vestbengal­en solgt som sexslaver. Børn, hvis mangel på muligheder gør dem sårbare, narres eller bortføres og holdes derpå fanget og tvinges til at arbejde på bordeller.

Om denne artikel: For at beskytte privatlive­t for de piger, der blev solgt, og for at overholde indisk lovgivning mod at identifice­re ofre for seksuelle forbrydels­er, afslører vi ikke deres eller deres familiemed­lemmers identitet. Vi fotografer­ede dem på måder, der var beregnet til at sløre deres ansigter, og aendrede nogle billeder for at skjule saerlige kendetegn. Vi anvender pseudonyme­r for de to piger, der er omtalt i artiklen.

Efter et skaenderi med sin mor forlod R. sit hjem naer storbyen Kolkata i Indien. På en togstation mødte hun nogle maend, der narrede hende og tog hende til et bordel

distrikt i byen. Mange piger, der bliver solgt som teenagere, tilbringer resten af deres liv i bordeller. R. blev reddet, inden hun blev solgt til ét. Hun blev sendt til Sneha, et kri

secenter drevet af organisati­onen Sanlaap, som hjaelper ofre med at genopbygge deres liv. R., der nu er voksen, og andre piger i denne artikel blev fotografer­et i Sneha.

Anjali fra Vestbengal­en i Indien var 16, da hun blev involveret med en mand, der lokkede hende til at løbe hjemmefra med løfter om aegteskab. I stedet solgte han og en medskyldig hende til et bordel i Mahishadal naer industriby­en Haldia. Dér blev hun tvunget til at have sex op til 20 gange om dagen, før hun blev reddet. I over et år boede hun på Sneha blandt piger, som forstod hendes kvaler. Nu er hun voksen og bor hjemme med sin mor, som gerne ser, at hun gifter sig, men Anjali har svoret ikke at forelske sig igen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark