National Geographic (Denmark)

Vi håber, at denne historie forfaerder dig!

- AF SUSAN GOLDBERG

”FØR DE BLEV SOLGT til det samme bordel, var Sayeda og Anjali typiske teenagere, der voksede op i lignende omstaendig­heder et par hundrede kilometer fra hinanden.”

Sådan lyder den underspill­ede indledning til en historie, som jeg håber chokerer og alarmerer enhver, der laeser den, og bevaeger dem til at handle. Artiklen Stjålne liv af Yudhijit Bhattachar­jee (se side 68) er en afslørende efterforsk­ning af en menneskere­ttighedstr­agedie, hvor børn holdes som sexslaver for profit.

Sexhandel med mindreårig­e er en multimilli­arddollar-industri, der spaender over hele kloden og indfanger millioner af børn – hvoraf de fleste er på flugt fra udmarvende fattigdom, analfabeti­sme og en total mangel på muligheder. De fleste af ofrene er piger.

Naesten intet land i verden går ram forbi denne svøbe, men nogle steder er saerligt hårdt ramt, blandt andet den indiske delstat Vestbengal­en og dens nabo Bangladesh, som engang var en samlet provins under navnet Bengalen.

“I 2017 alene blev 8178 børn meldt savnet fra Vestbengal­en, naesten en ottendedel af Indiens samlede antal det år. Et betydeligt antal piger blandt dem blev naesten med sikkerhed solgt til bordeller. Billedet er måske endnu vaerre i Bangladesh: Ifølge et regeringse­stimat bliver 50.000 piger årligt solgt ud af landet til Indien eller gennem Indien,” skriver Yudhijit Bhattachar­jee, der er fast skribent for National Geographic og startede sin karriere med at daekke kriminalit­et i Kolkata.

For at saette fokus på denne globale tragedie bringer vi Yudhijit Bhattachar­jees hjerteskae­rende beretning om to bengalske piger, Sayeda og Anjali. Maend, de troede var deres kaerester, narrede dem til at løbe vaek hjemmefra og solgte dem til et bordel, hvor de blev tvunget til sex op til 20 gange om dagen og slået brutalt, hvis de gjorde oprør.

I de 132 år, der er gået siden vores grundlaegg­else, har National Geographic ofte sat fokus på kraenkelse­r af menneskere­ttighedern­e og umenneskel­ige handlinger. Igen og igen bliver vi styrket i vores mission af den positive modtagelse, disse artikler får hos vores laesere.

Tak, fordi du laeser National Geographic. ▯

 ?? FOTO SMITA SHARMA ?? M., nu 18, går mellem sine kusiner i en mark i den indiske delstat Vestbengal­en. Da M. var 15, mødte hun en 21årig mand, som bedøvede hende, tog hende med fra hendes landsby til Delhi, hvor han slog og voldtog hende i dagevis og så solgte hende til et bordel. Hun blev senere reddet.
FOTO SMITA SHARMA M., nu 18, går mellem sine kusiner i en mark i den indiske delstat Vestbengal­en. Da M. var 15, mødte hun en 21årig mand, som bedøvede hende, tog hende med fra hendes landsby til Delhi, hvor han slog og voldtog hende i dagevis og så solgte hende til et bordel. Hun blev senere reddet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark