NFL Magasinet

Interview: Den tyske Nfl-profil

- Tekst: anders dehn

Sidste års tabere af Afc-finalen har brugt offseason på at hente erfarne forstærkni­nger ind på nogle af de svage punkter i rosteren. Mest nævneværdi­ge er running back Frank Gore (32), receiver Andre Johnson (34) og defensive end Trent Cole (32). Med de tre veteraner har Colts en relativt erfaren gruppe spillere med i alt 12 mand over 30 år, hvoraf otte-ni kommer

formentlig kommer til at indtage startplads­er

Med andre ord er dette Colts-mandskab sammensat til at vinde nu og her. Man har leveret 11-5-records i de tre foregående sæsoner, og nu er tiden inde til også at udfordre Patriots om Afc-titlen.

Med så mange veteraner i truppen er man næsten også pisket til at levere i denne sæson, for de bliver ikke ved med at levere på topniveau. Derfor er det nu eller aldrig, i hvert fald for Colts i deres nuværende form. Faren ved at have så mange spillere over 30 er naturligvi­s, at flere af dem allerede har toppet og begynder at ligne gamle mænd. Hvis det ender med at være tilfældet, kommer det til at koste Colts dyrt at satse på dem, der har været med i mange år. Det var lidt det, vi så med Buccaneers, der ikke fik ret meget ud af deres perlerække af erfarne spillere, fordi de faldt i niveau samtidig.

Går vi ud fra, at de gamle ikke falder i niveau, er de tre førnævnte solide forstærkni­nger. Frank Gore har ikke misset en kamp i fire år, og man kan næsten ikke forestille sig, at han leverer under det niveau, som Trent Richardson lagde for dagen i fjor.

Andre Johnson erstatter en endnu ældre mand, Reggie Wayne, og selv om han havde et mellemsløj­t år i 2014, skal man ikke nødvendigv­is lægge for meget i det. I Houston var det nemlig Qb-trioen fra helvede, Ryan Fitzpatric­k, Case Keenum og Ryan Mallett, der kastede til Johnson. Man må forvente, at Johnson med Andrew Luck til at fordele boldene viser nogle af de kvaliteter, der har sikret ham 12 år i NFL.

Den sidste af de nye gamle, Trent Cole, skal være med til at lægge mere pres på modstander­nes quarterbac­ks. For ganske vist producered­e Colts 41 sacks i 2014, men det fortæller ikke hele historien om et forsvar, hvis pass rush var relativt harmløst. I de fem kampe mod playoffhol­d (Broncos, Cowboys, Steelers og 2x Patriots) leverede forsvaret blot tre sacks i alt. Og det er her, at Cole, som leverede tocifrede antal sacks i 2007-11, kommer ind i billedet.

Det burde være let for Colts at komme i playoffs igen, da man kun møder tre hold, der havde en positiv record i 2014. I playoffs skal Luck dog forbedre sig. Han har blandt andet kastet 12 intercepti­ons i seks playoffkam­pe, og hans gennemsnit­lige rating er 70,8 mod 86,6 i regular season. Hvis han kan holde sidstnævnt­e niveau, når det hele skal afgøres, er han og de mange Colts-veteraner måske den bedste udfordrer til Afc-titlen mod Patriots.

Med andre ord er dette Colts-mandskab sammensat til at vinde nu og her.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark