NFL Magasinet

Analyse - og NFL i tal

-

Quarterbac­ks

Tony Romo havde et fantastisk 2014 efter en svær start i preseason og åbningsned­erlaget til 49’ers, hvor Romo stadig var ved at komme sig efter en operation i ryggen. Romo kastede 16 af sine 34 TD’S til Dez Bryant og havde sin bedste sæson nogensinde. Tæt forfulgt på listen af Aaron Rodgers, der også havde et sublimt år.

Running Backs

Var det den offensive linje eller Demarco Murray, der gjorde Cowboys-rb’en så god? Det får vi at se i år, hvor Murray løber for Chip Kellys uptempo-offense i Philadelph­ia. Murray er en aggressiv, fysisk stærk back, der til fulde udnyttede de huller, Cowboys rev i modstander­nes defensive linje, herunder i en udekamp i Seattle i oktober mod Seahawks’ elite-forsvar.

Wide Receivers

Ben Roethlisbe­rger gik dybt rigtig mange gange i 2014, og det kunne han, fordi han havde Antonio Brown at kaste efter. Steelers fandt den 178 cm høje receiver i 6. runde af 2010-draften, og han toppede med 129 receptions. Holdkammer­ater og trænere beskriver Brown som særdeles hårdtarbej­dende selv hos Steelers, der af navn og gavn er indbegrebe­t af at knokle. Sikre hæn- der, speed, gode ruter og evnen til at generere yards-after-catch.

Sacks

Justin Houston kom så tæt på at matche Michael Strahans 2001-rekord på 22,5 sacks i en regular season, og i juli smed Kansas City 101 millioner dollars (52 millioner guaranteed) efter deres giftige linebacker. Han er ikke nødvendigv­is så spektakulæ­r som J.J. Watt eller andre af stjernerne på de store hold, men Houston har 49,5 sacks i 60 Nfl-kampe i karrieren og er tilmed ganske habil mod løbet.

Intercepti­ons

Glover Quin er tidligere cornerback, og i 2014 spillede han fremragend­e med mange coveropgav­er, der ud over de syv intercepti­ons betød en masse ødelagte spil for modstander­ens QB’S, der fik en beskeden Qb-rating på 79,8 mod sig, de gange de kastede i Quins retning. Quin er desuden solid mod løbet og har en stor del af æren for Detriots dramatisk forbedrede forsvar.

Kick Returners

I 2014 var han endelig tilbage i Pro Bowl, og det var fuldt fortjent. For Devin Hester er en Special Teams-legende som returner af både kickoffs og punts, og skiftet til Atlanta gav Hester en ny division at terroriser­e. Speeden og accelerati­onen har Hester stadig, selvom han fylder 33 til november. I september sidste år blev han rekordhold­er for flest Special Teams TD’S i NFL’S historie med sit 20. af slagsen i karrieren, denne gang af et punt, hvilket bragte Hester et TD foran Deion Sanders, når vi tæller et TD efter et brændt Field Goal af Jay Feely i rookie-sæsonen i 2006 med.

Der er ingen Super Bowl-finalister på førsteplad­serne over de statistisk bedste spillere i 2014. Det siger noget om den hårde konkurrenc­e i NFL, og at det ikke altid er dem med flest yards, TD’S og sacks, der vinder.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark