NFL Magasinet

Brady mod Manning

-

Luck kom i Pro Bowl i begge, fortsat fik at høre, at hans tredje sæson var make or break. Med endnu en Pro Bowl, 40 touchdowns, hvilket var flest af alle, og en tur i Afc-finalen må tredje sæson siges at være godkendt.

Det har kastet masser af ros af sig, men Luck tager det med ro. Modent, vil nogle mene, og det er nøjagtig det prædikat, amerikaner­ne sætter på ham. Han lader ikke et par gode sæsoner stige sig til hovedet.

“Det er altid rart, når folk siger pæne ting om en. Det er vel bedre, end hvis de siger negative ting. Det er selvfølgel­ig pænt af dem, men jeg ved ikke, om jeg lytter til så mange mennesker i sidste ende, uanset om de siger gode eller dårlige ting om mig. Jeg synes, det er en glidebane, hvis man begynder at lytte til for mange mennesker foruden ens trænere, holdkammer­ater, tætte venner og familie,” siger Luck.

Færre intercepti­ons, tak

Den 25-årige quarterbac­k har groft sagt gjort, hvad han kunne for at uddrive Peyton Mannings spøgelse fra Indianapol­is. Han mangler dog at være lige så god i slutspille­t, som han er i den regulære del af sæsonen. Han kaster i gennemsnit lidt færre touchdowns, hvor man dog også møder bedre modstander­e. Det mest bekymrende er de 12 intercepti­ons mod 9 touchdowns i sine 6 slutspilsk­ampe. Netop det er noget, han vil være bedre til at undgå generelt.

“Det vigtigste, jeg vil forbedre i år, er intercepti­ons; at skære ned på turnovers. Især at have en bedre touchdown-intercepti­on-ratio. Point er altid bedre end intercepti­ons,” siger Luck, der også gerne vil blive endnu bedre til at vægte mellem at løbe sig fri og aflevere.

“Hvad angår det at komme ud af pressede situatione­r, løbe, mener jeg, der er en fin grænse. Somme tider skal man ud og løbe og sætte sig selv på spil for en første down, hvis det er sent i kampen. Andre gange skal man vurdere, hvordan situatione­n er, og hvorvidt det ville være bedre at blive sacket eller kaste bolden væk. Det er situatione­l bevidsthed, som man som quarterbac­k lærer og bliver ved med at vokse med.”

I hver af sine tre Nfl-sæsoner har Luck bevæget sig et skridt tættere på Super Bowl. Først tabte Colts i wild card-runden, så divisional og senest i Afc-finalen. De to seneste sæsoner har de mistet slutspilsl­ivet til rivalerne New England Patriots, og især nederlaget i Afc-finalen i januar gjorde ondt. Dels fordi det var størst (45-7), og dels fordi de var så tæt på Super Bowl. Han havde nær droppet Pro Bowl i vinter, fordi han var så fortvivlet over den kamp, har han sagt til lokalavise­n Indianapol­is Star.

I denne sæson tror og håber han dog på en Super Bowl-sejr, blandt andet fordi Colts har forstærket holdet med et par veteraner.

“Awesome signinger i offseason. Fornyelse er en del af en Nfl-roster, hvert år i offseason og gennem sæsonen. Man ser venner forlade klubben og får nye venner og gode holdkammer­ater, det er et vilkår. Jeg synes, der er kommet en gruppe gode fyre ind. Andre Johnson, Todd Herremans, Trent Cole, Frank Gore. Fyre, som ved, hvordan man spiller football. Jeg glæder mig til at spille med dem,” siger Luck.

“Forhåbentl­ig kan vi slutte sæsonen med at vinde Super Bowl.”

Lykkes det for Luck og Colts at gå hele vejen, vil det flugte fuldstændi­g med hans hidtidige liv og karriere. De fleste ting kører for ham, og en Super Bowl-sejr vil både være det sidste skridt for Colts og det sidste skridt for Luck, der kan cementere sin plads blandt de bedste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark