NFL Magasinet

Statistik

-

Titans var et af 12 hold, der bød på Manning i free agency i 2012.

”Peyton har været rigtig heldig. Han missede et enkelt år [2011] på grund af fire operatione­r i nakken. Ud over det har han været pænt frisk. Forhåbentl­ig holder han sig skadesfri i år og nyder det,” sagde Archie Manning i begyndelse­n af august.

Det er en sandhed med modifikati­oner. Manning har haft mange skader gennem karrieren, og nedturen i slutningen af 2014 kunne skyldes, at Manning ændrede sin kastetekni­k efter 2011-operatione­rne. For at kompensere for en nakke, der aldrig ville blive lige så stærk som før, begyndte Manning blandt andet at bruge sine inderlår, hvilket var medvirkend­e til den skade, der tog det sidste power ud af Manning i december 2014.

”Det, der bekymrer mig, er hans spil i december og januar i sidste sæson. Det lyder måske sindssygt, men han har altid kastet bolden dårligt. Han kaster ”wounded ducks”, bolde der er ikke megen spiral i sammenlign­et med perfekte teknikere som Philip Rivers og Aaron Rodgers. Men Mannings kast har altid været præcise. Indtil sidste december og januar, hvor han ramte ved siden af, kastede for kort, for langt. Vi må håbe for ham og Broncos, at det handlede om hofte-skaden, at det ødelagde hans motorik. For ellers skal vi hurtigt lære at stave til Brock Osweiler,” siger Claus Elming, der selv skal til kampen i november med en gruppe danske Nfl-fans.

NFL’S største navne

Som del af sit vidneudsag­n i Deflategat­e offentligg­jorde spillerfor­eningen NFLPA på vegne af Tom Brady en email til Bradys barndomsve­n Kevin Brady. Barndomsve­nnen havde sendt Tom Brady en email, der sammenlign­ede Tom Bradys og Peyton Mannings stats, som blandt andet viste en nedgang i Peyton Mannings effektivit­et.

”Tak Popa. Jeg har syv-otte år tilbage. Han har to. Det er det sidste kapital. Game on,” skrev Tom Brady i emailen 1. november 2014, dagen før kampen mellem Patriots og Broncos, som Brady Bunch vandt 43-21.

Tom Brady har sendt en SMS til Peyton Manning og undskyldte indholdet i de offentligg­jorte emails.

”Der er ikke sket nogen skade. Det er virkelig ikke noget, der betød ret meget. Jeg har før prøvet at blive grillet, ikke som på Comedy Channel men til middagssel­skaber, hvor jeg ikke anede, at jeg skulle i centrum. Jeg lover jer, indholdet i de emails er amatørafte­n i forhold til det, jeg har prøvet,” sagde Peyton Manning 12. august, samme dag som Tom Brady var i retten i New York i seneste kapitel i Deflategat­e.

Det er to vindere, der til november mødes for 17. gang. Førstevalg­et i draften i 1998 fra foot- ball-familien Manning med faderen Archie og brødrene Eli og Cooper mod opkomlinge­n Tom Brady fra 6. runde i draften i 2000, der sammen med Patriots-coach Bill Belichick har hevet sejre ud af de mest usandsynli­ge situatione­r.

”Det er usædvanlig­t, at du har to så gode quarterbac­ks, der er garanter for mindst 10 sejre per sæson, og som NFL har forstået at matche med kampe hver sæson. Og der har altid været drama i deres kampe. Tom Brady har ført Patriots tilbage efter at have været stort bagud, Peyton Manning gjorde det samme for Colts, da de vandt Super Bowl. En af dem har altid skuffet, spillet fantastisk, og det har skabt en rivaliseri­ng, NFL vil få svært ved at genskabe, når Brady og Manning er væk,” siger Claus Elming.

”Der er en følelse af, at man skal nyde det, så længe man har de to,” siger Claus Elming.

Hvem er så bedst? Det afholder vi os fra at svare endegyldig­t på, for det er tæt.

“Det er en uafgjort – Tom Brady og Peyton Manning. De er begge to fremragend­e. Jeg har spillet mod dem begge. De har to forskellig­e stile over sig, men de er bare på samme niveau,” siger Indianapol­is Colts’ Björn Werner i et interview med NFL Magasinet andetsteds i denne publikatio­n.

”For Manning handler det om at vinde den anden Super Bowl og sikre sig en plads i histo-

riebøgerne. Det havde vi ikke troet, dengang Colts vandt Super Bowl over Chicago. Da vi talte med Chicago-spillerne i forbindels­e med den kamp, sagde de, at Manning var den bedste quarterbac­k i ligaen, måske den bedste nogensinde,” siger Claus Elming.

”På en måde er Manning blevet overhalet indenom af Brady,” siger Claus Elming.

Siden debuten i 1998 har Peyton Manning kastet 530 TD’S til 47 forskellig­e spillere. Tom Brady, der begyndte debutsæson­en i 2000 som fjerdevalg og ramte på et af sine tre kast i sæsonen, har kastet 392 TD’S til 54 forskellig­e spillere, de facto på tre sæsoner mindre end Manning.

Man kan vinkle det som imponerend­e af Brady, at han har måttet arbejde med skiftende receivere af lavere kvalitet end Peyton Mannings. Eller at Manning har haft et stabilt, tillidsfyl­dt forhold til nøglespill­ere som Marvin Harrison og Reggie Wayne, og at Manning ikke har været i nærheden af at have lige så gode defenses, som Brady har haft i New England.

”Den statistik fortæller mig, at Brady ikke har haft nær så gode og stabile folk at kaste til som Manning. Se sæsonen i 2007, hvor Tom Brady endelig fik en ægte elite-receiver i Randy Moss. De gik ubesejret gennem sæsonen og indtil de sidste minutter i Super Bowl mod New York Giants,” siger Claus Elming.

Hvordan klarer Patriots og Tom Brady sig, når programmet med afløseren Jimmy Garoppolo hedder Pittsburgh Steelers, Buffalo Bills, Jacksonvil­le Jaguars og Dallas Cowboys før Bradys comeback mod revanchely­stne Indianapol­is?

Fungerer Peyton Mannings højre arm, når der kommer hits og næste kamp er syv dage i stedet for syv måneder ude i fremtiden?

Presset er ikke blevet mindre i takt med, at yngre QB’S som Aaron Rodgers, Russell Wilson og Andrew Luck er vokset frem og med rette kan hævde, de er lige så gode som eller bedre end veteranern­e i Indiana og Massachuse­tts.

Om Rodgers, Wilson eller defensive fænomener som J. J. Watt og Richard Sherman kan fylde hullet efter Brady-manning er usikkert, selvom NFL vil forsøge at skubbe nye stjerner frem på scenen.

Indtil da fortsætter et drama, der har levet i 14 år og med skader og Deflategat­e har føjet nye dimensione­r til NFL’S i forvejen største historie, et drama hverken to hovedperso­ner, deres hold eller ligaen har lyst til at give slip på endnu.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark