NFL Magasinet

NFL’S problemsag­er

-

Josh Gordons nye karantæne

Han er så dygtig, og hvor er Clevelands receiver dog i store problemer. I november sidste år blev han endelig lukket ind i NFL igen, og i februar 2015 røg han så igen ud i et helt år, denne gang på grund af nogle øl på flyet hjem fra Clevelands sidste kamp, hvor kontrollør­erne stod klar et par timer efter landingen. Gordon er ude indtil næste sæson, og man tvivler efterhånde­n på, om han kommer tilbage.

Jason Pierre-pauls Fourth of July

Det er synd for Jason Pierre-paul, at han er kommet alvorligt til skade. Men at miste en finger i en fyrværkeri-ulykke, når du lever af din krop og står uden kontrakt er så tåkrummend­e dumt. I skrivende stund har JPP ikke meldt sig til træning for Giants, der placerede franchise tag på holdets altoversky­ggende defensive stjerne før fyrværkeri-ulykken. En af de mest bizarre sager i årevis i en liga, der tiltrækker sig dårlige sager.

Toms flade kugler

Der har helt klart været lusk med i spillet i Deflategat­e, hvor Patriots-medarbejde­re lukkede luft ud af boldene under Patriots’ storsejr over Colts i playoffs. NFL og ligaens kommissær Roger Goodell har siden formået at få alle til at se dumme ud med en tvivlsom efterforsk­ning og dom over Patriots og Tom Brady, som i NFL’S efterforsk­ning blev vurderet til sandsynlig­vis at have haft en rolle i sagen eller som minimum viden om, at der blev lukket luft ud af boldene.

Kommissær Goodell

Han tjener 44 millioner dollars om året og er muligvis den mest upopulære mand i NFL. Kommissær Roger Goodell leder NFL på vegne af de 32 holdejere, og han kan ikke tåle mange flere dårlige sager. I Adrian Peterson og især Ray Rices voldssager førte NFL underlige efterforsk­ninger, hvor man diplomatis­k sagt ikke gjorde ret meget for at nå til bunds i problemern­e, hvilket både får NFL til at se reaktionær­t og kynisk ud, ligesom spillerne har følt sig idømt karantæner (i Rices tilfælde også fyring fra Baltimore Ravens) på tyndt grundlag. I denne offseason er Deflategat­e blevet håndteret lige så kluntet med sammenblan­ding af efterforsk­ning og domfældels­e og et grimt retsligt efterspil. NFL’S ejere har en oplagt syndebuk i Goodell, som de gladelig gemmer sig bag – men på et tidspunkt kan Goodell næppe holde til flere nye skandaler.

Hjerneryst­elserne

Når Chris Borland stopper en meget lovende karriere i San Francisco som 24-årig for at passe på helbredet, viser det, at NFL har et problem. NFL har indgået milliard-forlig med en stor gruppe eksspiller­e, der fik alvorlige sundhedspr­oblemer senere i livet på grund af slag i hovedet og hjerneryst­elser. Men ligaen skal lægge sig yderligere i selen, hvis den oprigtigt vil passe på spillerne og bevare positionen som USA’S foretrukne sportsliga.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark