NFL Magasinet

Forsvaret skal redde jets

- tekst: anders dehn

For et år siden troede Jets, at de kunne tage skridtet ind i slutspille­t. De havde overrasket i 2013 med en 8-8-sæson, så de skulle bare bruge enkelte velvalgte forstærkni­nger, og så lå playoffs for deres fødder. Troede de. Set i bakspejlet var forstærkni­ngerne ikke talrige eller store nok, og 2014 endte med at blive en katastrofe for Jets. 4 sejre og 12 nederlag var der ingen, der kunne være tilfredse med, og det kostede både head coach Rex Ryan og general manager John Idzik deres jobs.

Nu begynder de forfra. Med ny træner, ny general manager og med en stribe af profilered­e tilføjelse­r er Jets lykkedes med at genskabe den gode stemning. Det var vigtigt efter en sæson som den, de oplevede i 2014, hvor holdet var stagneret under Rex Ryan, og man var ude af spillet om playoffs inden thanksgivi­ng. De tror på det igen, og selv om de nye spilleres og lederes sportslige aftryk er vigtige, er den løftede stemning måske lige så afgørende. Den mest profilered­e af de nye er med afstand Darrelle Revis. Den eneste beboer på „Revis Island“, som hans område kaldes, fordi han er så dygtig til at lukke sine modstander­e ned,

var en bærende kraft på det Super Bowl-vindende New England Patriots-hold. Der er tre grunde til, at han er en fremragend­e signing. For det første er han en af de bedste defensive spillere i ligaen. For det andet havde Jets desperat brug for en opgraderin­g på cornerback­s, hvilket Revis selvsagt er. For det tredje lykkedes man med at lokke den bedste forsvarssp­iller væk fra divisionsr­ivalerne i New England.

Jets’ forsvar var 14. bedst til at forsvare sig mod kastet i 2014, og de har sat alle sejl ind på at gøre det bedre i 2015. Foruden Revis har man hentet CB Antonio Cromartie, der har været i Pro Bowl de seneste tre år. Holdets forsvar ser i det hele taget stærkt ud. Med Cromartie og Revis har man efterhånde­n en secondary, der lever op til den D-line, som gjorde det så fint i 2014. Det er et tab, at Sheldon Richardson er ude i de første fire kamp, men man var femtebedst til at stoppe løbet i sidste sæson, og troen på egne evner er stor forud for den nye sæson.

„Talentet er helt sikkert til stede til, at vi kan være den bedste [D-line i NFL],“sagde defensive end Kevin Vickerson i maj, og noget tyder på, at det ikke bliver forsvaret, der holder Jets tilbage.

Til gengæld er det ikke svært at pege på, hvad eller hvem der potentielt kommer til at holde dem tilbage. Quarterbac­k Geno Smith havde en svær sæson, og selv om han ikke fik nok hjælp af sin O-line, er kasteangre­bet et potentielt svagt punkt for Jets. Og sæsonen blev skudt helt i smadder for Smith midt i august, da en holdkammer­at brækkede kæben på ham i et skænderi om penge. Det sender Ryan Fitzpatric­k i lineup i de første uger, og han må håbe på massiv hjælp fra RB’S, uanset at det er svært at se Chris Ivory og Stevan Ridley bære offense bag en svag linje.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark