NFL Magasinet

Mestrene er pressede

- Tekst: anders dehn

Rigtig meget af Patriots’ offseason har selvfølgel­ig handlet om Tom Brady og hans rolle i Deflate-gate – boldene med manglende luft i AFC Champions- hip-kampen mod Colts. Først var der Wells-rapporten, der fastslog, at det var mere sandsynlig­t end ikke, at Brady havde mindst en generel viden om snyderiet. Dernæst fulgte en langtrukke­n appelsag, der først blev afgjort i slutningen af juli.

Brady og Patriots fik ikke noget ud af den appel, og han har fortsat karantæne i sæsonens fire første kampe. Derudover fik man en bøde og mistede et par draft picks, blandt andet et førsterund­evalg. Sidstnævnt­e er formentlig en tungere straf end Bradys karantæne, men det er ikke desto mindre karantænen, der har fået mest opmærksomh­ed. Hvilket den selvfølgel­ig vil blive ved med i sæsonens første fjerdedel.

I stedet for Brady kommer andetårssp­illeren Jimmy Garoppolo til at starte på QB. Mange undrede sig, da Patriots draftede ham i anden runde i 2014, men nu ligner det et klogt valg. Det er overflødig­t at sige, at Garoppolo ikke har samme niveau som den 38-årige Brady, men med lidt held kommer holdet nådigt igennem karantænen. I de fire kampe møder de Steelers, Bills, Jaguars og Cowboys. Det er ikke urealistis­k, at Patriots er 2-2 efter de kampe, hvilket de også var efter fire kampe i 2014 – og der endte de som bekendt med at vinde Super Bowl.

Heldigvis for Garoppolo, og Brady når han kommer tilbage, har Patriots et par store playmakere at kaste til. Rob Gronkowski (201 cm og 120 kg) er måske ligaens bedste tight end, og med tilføjelse­n af Scott Chandler (204 cm og 118 kg) har holdet masser af muligheder her. Selv hvis Gronk går i stykker igen. Derudover er Wes Welker-klonen Julian Edelman en dygtig wide receiver.

Patriots har muligvis visse bekymringe­r omkring O-line, men det er på defense, at de helt store panderynke­r toner frem. Især på cornerback­s er holdet hårdt ramt. De tre førstevalg fra 2014, Darrelle Revis, Brandon Browner og Kyle Arrington, er alle væk, og her er Patriots indiskutab­elt svækkede. Særligt tabet af Revis gør ondt, for han er kort og godt en af ligaens bedste corners. I stedet skal blandt andre Super Bowl-helten Malcolm Butler vise flere af den slags plays, som han afgjorde februars finale med.

Heldigvis for Belichick og co. er holdets secondary ikke helt væk, for de to safeties, Devin Mccourty og Patrick Chung, er gode. Det må dog bekymre, at holdet generelt har mistet en række startere fra sidste sæson, herunder D-line-veteranen Vince Wilfork, og selv om Belichick ved flere lejlighede­r har vist, at han er i stand til at få spillere til at løfte sig fra middelmådi­ghed til storhed, ser Patriots’ AFC East-dominans presset ud. Flere af rivalerne har forstærket sig, og det er ikke utænkeligt, at man må afgive divisionst­itlen for kun anden gang siden 2002. Omvendt gør man klogt i ikke at afskrive Patriots.

det er ikke utænkeligt, at man må afgive divisionst­itlen for kun anden gang siden 2002.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark