NFL Magasinet

Endnu en frelser tjekker ind

- Tekst: Morten Sauer

General Manager Ray Farmer ser formentlig ikke tilbage på 2014 med stolthed. I draften valgte han cornerback Justin Gilbert og quarter- back Johnny Manziel som henholdsvi­s nummer 8 og 22. Begge spillere floppede fælt i deres første Nfl-sæson. Derudover blev Farmer afsløret i at sende febrilske sms’er til sidelinjen under kampene i et forsøg på at påvirke

træner Mike Pettines dispositio­ner. En form for kommunikat­ion, som er forbudt i NFL.

Alt i alt illustrere­r hændelsern­e Browns’ store problem: Kronisk uro på de indre linjer og en manglende evne til at identifice­re og udvikle talent – især quarterbac­k-talent, hvor holdet har haft ikke mindre end 22 forskellig­e startere siden 1999. Den seneste frelser hedder Josh Mccown og kommer fra et mislykket ophold hos Tampa Bay Buccaneers. Rygtet siger, at Mccown valgte Cleveland, fordi holdet har en af de bedste offensive linjer i NFL. Og man må tilstå Mccown, at han har selverkend­else. Hans præstation­er er horrible, når han bliver presset til at skille sig hurtigt af med bolden.

I et forsøg på at optimere Mccowns arbejdsbet­ingelser har Farmer tilknyttet rutinerede receivere som Dwayne Bowe og Brian Hartline. Den virkelige juvel i luftangreb­et er dog slotreceiv­er Andrew Hawkins, som både har fart og teknik til at skabe separation fra sin opdækning. Tight end-positionen ser derimod tynd ud med Jordan Camerons afsked.

På runningbac­k-positionen støder rookie Duke Johnson til en uimponeren­de gruppe anført af Terrance West og Isaiah Crowell. Trods den offensive linjes indiskutab­le kvalitet formåede Browns kun at løbe for 3,6 yards i snit i 2014.

Og apropos løbet, så er nøglen til succes for Mike Pettines forsvar at stoppe modstander­nes runningbac­k. Desværre lykkedes det meget dårligt for Browns i sidste sæson, hvor holdet var dårligst i ligaen til netop denne disciplin. Af samme årsag kastede Browns deres kærlighed på defensive tackle Danny Shelton i første runde af årets NFL Draft. Kan han leve op til forventnin­gerne og agere stopklods på den defensive linje, bliver arbejdet pludselig lettere for linebacker­ne. Her skiller Karlos Dansby sig ud som det stærkeste kort i en ellers suspekt gruppe.

Hvad man savner af kvalitet i de forreste geledder, har man til gengæld i rigeligt mål bagerst i forsvaret. Cornerback Joe Haden og safety-kollegerne Donte Whitner og Tashaun Gipson spillede fænomenalt i sidste sæson. Samtidig fik K’waun Williams sit gennembrud på nickel corner. Buster Skrine smuttede i free agency, men han erstattes af Tramon Williams. En udskiftnin­g, som Browns har god grund til at juble over.

Hvorvidt 2015 byder på andre anledninge­r til jubel vil vise sig. Succes i NFL starter og slutter med quarterbac­ken – her håber de gode folk i Cleveland, at frelseren har indfundet sig. ”Toogtyvend­e gang er lykkens gang”, som de siger i det nordlige Ohio.

Den seneste frelser hedder Josh Mcown

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark