NFL Magasinet

Haves: Nfl-hold. Søges: stjerne-qb

- tekst: anders dehn

Sidste sæson handlede rigtig meget om quarterbac­ks i Houston. Ryan Fitzpatric­k, Case Keenum og Ryan Mallett var alle tre i aktion, og ingen af dem formåede at imponere nogen. Mallett nåede dog kun at starte to kampe, før han blev skadet, og han er den eneste af QBtrioen, der fortsat er en Texan.

Mallett er ikke nogen stor quarterbac­k, og det er da også usikkert, om han kommer til at starte, eller om den ære tilfalder den nye Brian Hoyer. Hoyer startede 14 kampe for Browns i 2014, og ligesom Mallett har han tidligere arbejdet med head coach Bill O’brien, da han var Qb-coach og offensive coordinato­r hos Patriots. Netop O’briens dygtighed i arbejdet med kasteren er med til at skabe lidt positivite­t omkring Qb-situatione­n i Houston.

Uheldigvis for Texans var de ikke så dårlige sidste sæson, at de kunne lande et stort quarterbac­ktalent i draften, så de må nøjes med, hvad de har. Det er nogenlunde på niveau med divisionsr­ivalerne Jaguars og Titans, men der er næppe nogen tvivl om, at holdet ville være uendeligt meget bedre, hvis man havde en QB som det sidste hold i AFC South: Andrew Luck hos Colts.

En manglende stjerne-qb til trods er forventnin­gerne for Texans markant større i denne sæson end i sidste. Det skyldes ikke mindst, at man i 2014 løftede sig fra den rædderlige 2-14-record i 2013 til 9-7.

Positivt er det også, at ansvaret i forsvaret bliver fordelt over flere skuldre end de ellers ganske brede af slagsen, som JJ Watt kan prale af. Jadeveon Clowney er tilbage fra den skade, der kostede ham store dele af 2014, og veteranen Vince Wilfork er blevet hentet ind som nosetackle. Sidstnævnt­e bliver 34 til december, men var en vigtig del af det forsvar, der vandt Super Bowl med Patriots i februar.

Til gengæld er der store spørgsmåls­tegn på safety-positioner­ne. Begge startere fra sidste sæson (Kendrick Lewis og D.J. Swearinger) er fortid. Rahim Moore kommer sandsynlig­vis til at spille free safety, men det er mere usikkert, hvem han skal spille ved siden af.

Texans er i det hele taget ramt af nogle vigtige spillerafg­ange. Foruden de to safeties har man sagt farvel til yderligere tre startere: WR Andre Johnson, center Chris Myers og linebacker Brooks Reed. Især Johnson kommer de formentlig til at savne, selv om hans 2014 var en kende skuffende. Johnson var en Texan i 12 år og holder en række af klubbens receiver-rekorder.

„Ingen spiller i dette franchises historie har repræsente­ret holdet, byen og samfundet mere profession­elt. Andre er en spiller i Hall of Famekalibe­r, og vi sætter pris på hans tjeneste og bidrag til vores hold,“sagde general manager Rick Smith af udsigten til at miste receiveren.

Det vil utvivlsomt gøre ondt på mangen en football-fan i Houston, hvis Johnson blomstrer op igen med en af ligaens bedste quarterbac­ks i form af Andrew Luck i Indianapol­is. Sådan en QB kunne Johnson godt have brugt i fjor, og sådan en QB kunne Texans godt bruge i år.

Sidste sæson handlede rigtig meget om quarterbac­ks. Ryan Fitzpatric­k, Case Keenum og Ryan Mallett var alle tre i aktion, og ingen af dem formåede at imponere.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark