NFL Magasinet

God offseason giver håb for Jags

- Tekst: anders dehn

Vi skal tilbage til 2007 for at finde den seneste Jacksonvil­le Jaguars-sæson med en positiv record. Det var samtidig sidste gang, holdet var i playoffs, og med blot ni sejre i alt i de seneste tre sæsoner er der ikke meget, der tyder på, at den næste tur i slutspille­t venter lige rundt om hjørnet.

Siden den kummerlige 2-14-sæson i 2012 har Jaguars brugt tiden på at gennemføre en mindre revolution med både ny træner og general manager, ligesom holdets roster har fået en overhaling. Foreløbig har det ikke båret frugt, idet man har måttet nøjes med henholdsvi­s fire og tre sejre i 2013 og ’14. Men Jags har leveret en stærk offseason, og der er nogle ting, der peger på, at vi kan forvente noget, der ligner lige så mange sejre som nederlag i 2015.

Førsteprio­riteten var at få gjort noget ved det impotente angreb, der scorede færrest point i sidste sæson. Især O-line så svag ud og tillod absurde 71 sacks, hvilket var klart flest af alle. I de bestræbels­er har man blandt andet hentet Jermey Parnell i Dallas, Stefen Wisniewski i Oakland og A.J. Cann i tredjerund­e af draften.

Jaguars har desuden skiftet fire offensive træner ud i offseason. Både offensive trænere, quarterbac­k coach, runningbac­k coach og O-line coach er nye i et forsøg på at rette op på sidste sæsons manglende trusler. Der er imidlertid store spørgsmåls­tegn ved QB Blake Bortles, der havde en svær rookie-sæson i 2014. Derudover ser receiver-korpset ikke frygtindgy­dende ud, efter man sendte Cecil Shorts til Houston. Dog har man hentet tight end Julius Thomas, som er den slags playmaker, som en vaklende Bortles kan nyde godt af at have som kastemål.

På defense er der i den grad også plads til forbedring­er oven på sidste sæson, hvor Jags tillod 25,8 point per kamp – syvendedår­ligst i NFL. Den helt store forstærkni­ng her er defensive end Jared Odrick, der blandt andet er dygtig til at stoppe løbet, hvilket Jaguars kæmpede med i 2014. Her tillod man modstander­ne 127 løbeyards i gennemsnit.

De troede også, at de havde sikret sig en stærk defensive end i draften, men Dante Fowler smadrede sit forreste korsbånd i sin allerførst­e minicamp-træning. Han kommer til at sidde ude i hele sæsonen, men det siger noget om hans potentiale, at Jaguars gav ham en fireårig aftale efter skaden. Derudover har holdet hentet en række andre defensive forstærkni­nger, både ved linjen og i secondary.

Overordnet set har Jaguars haft en af de bedste offseasons af ligaens hold set ud fra til- og afgange. Man har adresseret de fleste af de åbenlyse mangler, holdet havde i sidste sæson, og på papiret er man ved at have tilendebra­gt den revolution, som head coach Gus Bradley og general manager David Caldwell startede for et par år siden. I 2015 skal den revolution for alvor stå sin prøve.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark