NFL Magasinet

Lukkede huller og en begrænset formåen

- Tekst: anders dehn

Da Chiefs midt i november sidste år var 7-3 og netop havde besejret det forsvarend­e Super Bowl-vindere, Seattle Seahawks, lignede de et kommende playoffhol­d. Desværre for høvdingene tabte de fire af de sidste seks kampe, og med en samlet 9-7-record gik de kun lige præcis glip af en tur i slutspille­t for andet år i træk. Det havde ellers været første gang siden midten af 90’erne, hvis det var lykkedes.

Da sæsonen skulle evalueres, stod især to punkter klart som årsagerne til, at man snublede lige før det forjættede land. For det første manglede man en eller flere gode receivere. Faktisk greb Chiefs’ wide receivere ikke en eneste touchdown i 2014. Det er ikke sket, siden New York Giants’ 2-10-2-sæson i 1964.

For det andet stod det klart, at Chiefs skulle bruge forstærkni­nger til O-line. Holdet tillod 49 sacks af quarterbac­k Alex Smith, hvilket kun syv hold gjorde dårligere. Derfor var det en god handel at trade et femterunde draft pick for left guard Ben Grubbs i New Orleans. Grubbs var i Pro Bowl i 2011 og 2013, og selv om han havde et lille nedgangsår i fjor, bør han være en markant oprustning. Til gengæld kan det blive dyrt for Chiefs, at de afgav center Rodney Hudson. Pro Football Focus rankede ham som den tredjebeds­te center i ligaen, og holdet har ikke en spiller af samme kaliber til at tage over. Valget står mellem rookie Mitch Morse og trejdeårss­pilleren Eric Kush. Der er i det hele taget tvivl om, hvem der skal starte i den offensive linje. Kun én eller to pladser ligger fast, og det er noget, Chiefs skal have afklaret inden sæsonen. Og helst ramme den rette kombinatio­n fra begyndelse­n.

Ligesom Chiefs lykkedes med at lukke det ene store hul i O-line, havde de også held til at lukke det førnævnte hul i receiverko­rpset. Jeremy Maclin er kommet til fra Eagles og bliver utvivlsomt en gedigen opgraderin­g i forhold til sidste sæsons spillere på samme position. Han blev valgt til Pro Bowl i vinter, og Nfl-kollegerne stemte ham ind som nummer 61 over ligaens bedste spillere.

I 2014 greb han 85 bolde for 1318 yards og 10 touchdowns. Han har desuden fordel af at have spillet under head coach Andy Reid hos Eagles, så han burde gå mere eller mindre direkte ind i trænerens system.

Selv om Maclin er god på dybe bolde, skal han nok ikke forvente at få ret mange af dem. QB Alex Smith er kendt for ikke at have en stor arm (completede 8/24 over 20 yards i fjor), så Chiefs kommer formentlig til at sætte holdet op derefter. Det vil sige med en relativt begrænset quarterbac­k, der dog ikke er nogen katastrofe, et receiverko­rps, der svinger gevaldigt i kvalitet, og et godt løbespil. Så tror og håber man på, at forsvaret kan holde scoren nede, ligesom det gjorde i 2014, hvor det tillod næstfærres­t point af alle.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark