NFL Magasinet

Rg3 og Grudens contract year

- Tekst: troels bager thøgersen

Glem udløbsdato­erne på Jay Gruden og Robert Griffin III’S kontrakter. Det er nu, de skal bevise, at 2014 var en enlig, helt usandsynli­g dårlig svale, der intet har at gøre med deres evner som henholdsvi­s Head Coach og quarterbac­k.

Washington er 7-25 siden 2012, hvor holdet med rookierne Alfred Morris og RG3 i topform vandt NFC East, og det er sådan set hele organisati­onen, der er til eksamen – 2012 er den eneste ud af de syv seneste sæsoner, hvor Washington ikke er blevet sidst i den ultra-kompetitiv­e division.

Hvem er RG3? Vi troede, vi vidste det efter rookie-sæsonen. Washington var ikke uden chancer i playoff-kampen 6. januar 2013 mod Seattle Seahawks, men en knæskade til quarterbac­ken og hans insisteren på at blive inde trods skaden kan vise sig at være det afgørende, skæbnesvan­gre øjeblik i den nu 25-årige quarterbac­ks karriere.

Han er intelligen­t, han vil vinde og læste spillet fint i sin første sæson. Men skænderier med coach Shanahan i 2013 og en dyb nedtur i 2014, hvor han røg på bænken og tilsynelad­ende ikke havde holdkammer­aternes tillid, stiller seriøse spørgsmåls­tegn ved RG3’S holdbarhed i NFL.

Jay Gruden gjorde det ikke lettere i 2014 ved at skifte flittigt på positionen og kritisere RG3 voldsomt i pressekonf­erencer. Men RG3 er 20-18 i TD-INT siden skaden i playoff-kampen, sidste sæson hed det 4-6 i 9 kampe. Nye skader har bidraget, men RG3 er blevet dårligere til at tage beslutning­er efter 2012, hvor Washington med succes kørte et simpelt zone read-system på offense, og Qb’en skal både holde sig skadesfri og præstere så meget bedre i 2015, hvis han vil slippe for at teste free agency i 2017.

RG3 og Jay Gruden har sådan set de nødvendige våben. O-line er fornuftig, og med Jordan Reed på TE og duoen Jackson+garcon på WR er der ingen undskyldni­nger i kastespill­et. Alfred Morris kan profitere af en fysisk stærkere O-line i 2015, så RG3 – eller backup Kirk Cousins – har ikke mange undskyldni­nger.

Det hele kan dog næsten være lige meget, hvis Washington igen underpræst­erer defensivt. Navnene er fornuftige uden at der er elite-playmakers, men det var de også i 2014 uden at det gjorde en forskel. Det hjælper heller ikke med seks divisionsk­ampe mod giftige quarterbac­ks i form af Tony Romo, Eli Manning og Sam Bradford, der får stor gavn af Eagles’ uptempo offense. I en modbydelig division skal RG3 og Morris faktisk genfinde 2012-formen, hvis Washington skal spille nogen rolle i 2015.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark