NFL Magasinet

Vinderen Fox rydderop

- tekst: Troels bager thøgersen

118 sejre, 89 nederlag

Bill Belichick i New England Patriots og Chicago-legenden George Halas har gjort det bedre, men Chicagos nye Head Coach John Fox hører med sit record til blandt ligaens store coaches.

Ansættelse­n af Fox var samtidig farvel til eksperimen­tet og quarterbac­k-guruen Marc Trestman, der kom til fra canadisk football i 2013 og kom uhyggelig tæt på at vinde divisionen i januar 2014, før Bears’ kollapsede i sidste sæson. Trestman er nu offensive coordinato­r i Baltimore, hvor han skal arbejde med Joe Flacco, og væk er også general manager Phil Emery, der mildt sagt ikke havde en heldig hånd i free agency eller draften i sine tre år.

Fox’ modus operandi i Carolina og Denver var fra start at udstyre jævne quarterbac­ks ( Jake Delhomme og Tim Tebow) med gode løbeangreb og solide forsvar, og især det sidste har

Fox som gammel defensive coordinato­r sat sig for at fikse.

Godt nok fik Jay Cutler en afløser for Brandon Marshall i form af Kevin White, draftet som syvende mand i 1. runde.

Men fokus er forsvaret, der går over til at spille 3-4. Linjen ser mere solid ud i år, og på linebacker er Parnell Mcphee og Sam Acho hentet til fra Baltimore og Arizona for at give et større tryk på de gode quarterbac­ks, især Green Bay og Detroit kommer med.

Det ekstra tryk er der brug for, da det ikke ligefrem er nogen stjernespæ­kket secondary, Fox har at gøre godt med. Marc Trestman har fået skylden for meget i Chicago, men Phil Emery gav ham godt nok heller ikke meget at arbejde med.

På offense må Trestman til gengæld tage skylden for, at et på papiret fint løbeangreb har fået alt for få yards de to seneste sæsoner, og det er stensikker­t, Fox får mere ud af Matt Forte.

Men meget står og falder stadig med Cutler. Bears kunne reelt ikke komme af med ham i 2015 og mister 10 millioner i cap hit ved at fyre ham i 2016. Men det kan Bears meget vel tæn- kes at gøre, hvis ikke Cutler får sit spil til at fungere.

I Trestman havde han en coach, der troede på ham og tilpassede offense, og alligevel kastede Cutler intercepti­on efter intercepti­on på dårlige tidspunkte­r og på grund af dårlige beslutning­er.

44 intercepti­ons på tre sæsoner er horribelt for en QB, der har NFL’S niendestør­ste Qb-kontrakt og går ind i sin tiende sæson. Håbet er, at en stabil offensiv linje og masser af løbespil giver ro, men når man spiller på absolut sidste liv på Bears-kontrakten må nerverne og tvivlen også sidde i den tidligere Denver-qb.

Efter et katastrofa­lt 2014 kan Bears næsten kun blive bedre, men med Vikings i et heftigt opsving og Green Bay Packers med en meget bred trup skal der små mirakler til, hvis Bears skal mere end snuse til 7-9, måske 8-8.

Det ekstra tryk er der brug for, da det ikke ligefrem er nogen stjernespæ­kket secondary, Fox har at gøre godt med

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark