NFL Magasinet

Er der liv efter Suh?

- tekst: Troels bager thøgersen

Det er ikke let at være Detroit. Byen, der er kendt for Ford-fabrikkern­e (familien ejer Lions) og i den yngre generation for rapperen Eminem, gik i 2013 fallit og ramte overskrift­erne i hele verden.

For nylig var byen med i en artikel om affolkning af en række store amerikansk­e byer, og en af dem, der har forladt Michigan-storbyen, er Ndamukong Suh.

Med Matthew Stafford og Calvin Johnson på kæmpekontr­akter følte ledelsen ikke, der var råd til at smide lige så mange penge efter Suh (Lions bød 102 millioner dollars), som eksempelvi­s Miami Dolphins havde, og derfor bor Suh nu i Miami og har en seksårig kontrakt med Floridahol­det på 114 millioner dollars.

Jo, det er hårdt at være Detroit, som nu skal undvære en unik defensiv force, der bandt modstander­nes offensive linje. At sidemanden Nick Fairley nu er i St. Louis gør ikke situatione­n bedre. Det gør Adrian Peterson i 2. uge og Marshawn Lynch i 4. uge heller ikke.

Men, så meget skal vi og Lions ikke lade sig rive med af tristessen.

Haloti Ngata er hentet til fra Baltimore, og han er stadig en særdeles habil mand på den defensive linje som 31-årig. Der er bredde på linebacker og i secondary, og mens Lions-fans med en defensive coordinato­r i maven må drømme om, hvad et D med Suh havde udrettet i 2015, kan de trøste sig med, at der kan være hjælp at hente på den anden side af bolden. QB Stafford ser ud til at være kontrakten – og hypen – værd med bedre beslutning­er, færre intercepti­ons og en rimelig offensiv linje. Havde Lions blot haft en fremragend­e running back til virkelig at tage presset af Stafford, havde Packers grund til at blive nervøse.

Løbespille­t har med Stafford været klar andenprior­itet for Lions, og Jim Caldwell og GM Martin Mayhew har prioritere­t den del ved at trade sig til Manny Ramirez fra Broncos, at vælge guard Laken Tomlinson i 1. runde og at snuppe RB Ameer Abdullah i 2. runde og FB Michael Burton i 5. runde. Det er en forbedring, især hvis Abdullah får et lidt hurtigere gennembrud, end vi forventer. Men han og Joique Bell skal sætte sig igennem for at blive toneangive­nde på et hold, der kastede på 62,4 procent af snapsene i 2014 og igen i år har ligaens måske største es på WR, Calvin Johnson.

Af at have mistet et af NFL’S helt store esser i Suh er stemningen omkring Detroit Lions ganske god. Med Jim Caldwell som ny boss i sidste sæson blomstrede en selvtillid og nogle sunde værdier, der næsten har været ikke-eksisteren­de i Detroit i flere årtier. Holder Caldwell og lederne på holdet fast i den positive kultur, behøver det på sigt ikke være nogen katastrofe, hvis fraværet af Suh rammer hårdt og trækker Lions ned omkring 8-8. Og det er måske den største sejr, nogen Detroit-coach har vundet, siden holdet sidst var en regelmæssi­g playoffcon­tender i første halvdel af 90’erne.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark