NFL Magasinet

Tæt kamp om super Bowl

- Tekst: Jacob Hansen

Én af de ting, der fascinerer Nfl-ekspert Jesper Elming mest omkring den store amerikansk­e sport er jævnbyrdig­heden imellem holdene.

”Det er ikke helt så forudsigel­igt som europæisk fodbold,” lyder sammenlign­ingen fra Elming, men ikke desto mindre er tre af bookmakern­es største favorit ”gamle” kendinge fra de sidste par år, med Seahawks et mulehår foran de øvrige, og Green Bay Packers som førsteudfo­rdrer. Det kan Elming godt forstå.

”Der findes ikke nogen bedre motivation­sfaktor end et hjerteskær­ende nederlag, og Packers led et helt forfærdeli­gt nederlag sidste år mod Seattle, som de reelt spillede ud ad klædet, og så endda i Seattle, hvilket man ellers bare ikke gør. Alligevel endte de med at tabe på helt sindssyg vis, og de vil være enormt motiverede for at revanchere den skuffelse,” vurderer Jesper Elming, der selvfølgel­ig også har et godt øje til Seahawks og Patriots, præcis som bookmakern­e, men til gengæld ikke tror på Denver Broncos.

”Det ville være en superhisto­rie, hvis Peyton Manning gik ud og satte alle på plads igen, men jeg tror ikke på, at han har dét mere,” siger Elming, der i stedet lurer lidt på Dallas Cowboys.

”De bliver ekstremt spændende at følge, for de har mistet en af ligaens rigtigt gode spillere i Demarco Murray, men klubbens ejer mener selv, at deres offensive linje er så god, at de har, hvad de skal bruge, og det er altså selvtillid!”

”Mange eksperter har også et godt øje til Miami Dolphins i år, fordi de i Ryan Tannehill har en quarterbac­k, som har vist stigende formkurve i alle de tre år, og han står måske overfor det afgørende gennembrud, ligesom de har fået tilført Ndamukong Suh, der ganske enkelt er en af de allerbedst­e defensive spillere, og rammer de to topformen, kan Dolphins få en stor sæson,” mener Jesper Elming, der som et rigtigt langskud også nærer visse forventnin­ger til Houston Texans.

”I J.J. Watt har de den vildeste forsvarssp­iller, som ligaen ganske enkelt har set i lang tid. Desuden har de en Jadeveon Clowney til defensi- ven, som blev drafted først af alle før sidste sæson, men tidligt blev skadet. Er både han og Watt klar, har Texans en helt uhyggelig defensiv. I sidste sæson tabte de mange tætte kampe, men et super-forsvar kan få disse tætte kampe til at vippe Houstons vej,” funderer Elming, der også meget gerne lige vil runde Minnesota Vikings.

”Ja, jeg ved ikke, om det overhovede­t er objektivt at nævne dem, men de har også en quarterbac­k, Teddy Bridgewate­r, som har vist stigende form, han var især i fremragend­e form mod slutningen af sidste sæson, og så får de Adrian Peterson tilbage efter karantæne, så jeg ser dem meget gerne som en dark horse,” gnækker en kun lettere farvet Jesper Elming.

To år i træk har Peyton Manning været favorit til at nappe kåringen som MVP i grundsæson­en, men den aldrende superstjer­ne er røget ned som nummer tre i bookmakern­es vurdering, så nu er oddset måske ligefrem værd at spille? Nej, mener Jesper Elming, som ikke tror, at ”den gamle” kan gøre det mere.

”Han blev jo skadet sidste år, og virker bare ikke til at være den samme spiller. Jeg ville elske, hvis han kom og satte hele NFL på plads, for han er vitterlig en legende, der helt sikkert er på vej i Hall of Fame, men jeg tror altså, at tiden omsider er ved at rinde ud,” mener Elming, der ser Aaron Rodgers som det ”sikre” bud på en vinder, fordi han ganske enkelt er god, men det er odds 29,00 på Tom Brady, som får Elming helt frem i stolen.

”Det er et seriøst spændende odds, for er der én spiller i NFL lige nu, som er indebrændt, er det Brady. Han starter sandsynlig­vis sæsonen med fire kampes karantæne, selvom det stadig ikke ligger helt fast, og han føler sig i forvejen uretfærdig­t behandlet, så starter han de første fire kampe på tribunen, vil han være toptændt på at bevise, at han er den bedste af dem alle. Og prøv lige at tænke på, hvis Patriots taber nogle eller alle de kampe, hvor han sidder ude, og så kommer han tilbage og sikrer 12 sejre i træk, så er det altså lige meget, at han startede med karantæne, så vil han være en brandvarm kandidat som MVP. Det suverænt mest interessan­te spil,” konkludere­r Jesper Elming.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark