NFL Magasinet

HJERNERYST­ELSER, FLYTTEROD OG POLITISKE PROTESTER

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Af at være en liga, der helst tager tingene langsomt, er der sket meget i NFL de seneste sæsoner.

Chargers og Rams er flyttet til Los Angeles, og mindst lige så spektakulæ­rt er Oakland Raiders’ flytning til Las Vegas i 2020.

NFL har været så bange for at blive sat i forbindels­e med spil og gambling, at man for et par år siden forbød spillere, heriblandt Tom Brady at deltage i en konference om fantasy football i Las Vegas, fordi der i sagens natur lå et kasino tæt på kongressal­en.

Men 750 millioner dollars i tilskud til det nye stadion fra bystyret i Las Vegas var for lækker en mundfuld for Mark Davis og ejerne i NFL, der både kommer til at tjene på aftalen og hjælper Davis med et stadion-problem, han arvede fra sin far Al.

I dette magasin kan du blandt andet læse om, at London meget vel kan være den næste destinatio­n, når et Nfl-hold vil flytte by.

Der er også opbrud på andre fronter. Ligaen holder fortsat meget øje med hovedskade­r og kommer utvivlsomt til at lave flere præventive regelændri­nger for at sikre spillerne bedre. At det så nok først og fremmest er kold business og frygt for at blive upopulær og miste tilskuere og fremtidige generation­er af spillere er en anden sag.

Kommissær Roger Goddell og holdejerne er også under pres i sagen omkring Colin Kaepernick og hans og andres protester mod det politiske system og USA’S historiske forskelsbe­handling af hvide med rødder i Nord- og Vesteuropa, og sorte og en lang række andre minoritete­r.

Kaepernick tog et knæ under nationalme­lodien i 49’ers kampe i sidste sæson, og selveste Donald Trump kommentere­de undervejs Kaepernick­s valg.

Kaepernick sagde op til free agency i marts, at han i 2017 ville indstille protesten under nationalme­lodien, men indtil videre har ingen skrevet kontrakt med Super Bowl-finalisten.

Set fra denne chefredakt­ør-stol er motivation­en for protesten, som flere andre spillere har fulgt, også i preseason-kampene i år, både rimelig og inden for den ytringsfri­hed, der naturligvi­s også gælder sportsstje­rner. Ligesom partnervol­d er blevet et centralt indsatsomr­åde, presser debatten og kampen om forskelsbe­handling og rettighede­r sig vej fra det amerikansk­e samfund til nationens favoritspo­rt, og det er kun godt.

Jeg nyder at se amerikansk fodbold trods problemern­e i ligaen; hvis man skulle kunne tilslutte sig alt, elitesport står for, skulle mange af os finde nye interesser.

Det er sundt, at der sker noget, og at ligaen bliver tvunget til at reagere. I disse år er stilstand ikke en mulighed.

Og lad os så få gang i en sæson, hvor New England Patriots trods status som storfavori­t har en række stærke rivaler på vejen til en sjette Super Bowl-triumf.

Hvordan det kommer til at gå Andreas Knappe får vi næppe noget endeligt facit på i 2017 – bliver han cuttet i Atlanta, er det bestemt ikke umuligt at forestille sig, han ryger videre til et af de hold, der også var interesser­et tilbage i foråret. God fornøjelse – og god sæson!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark