NFL Magasinet

MORTENS TRE VIGTIGSTE SPARK

-

01

16. december 2006 besluttede Morten Andersen sig for at hoppe op på Atlanta Falcons’ backup quarterbac­k, Matt Schaub. Med benene slynget rundt om sig havde Schaub ikke anden mulighed end at holde fast i den danske kicker, der netop havde sat sit ekstra point mod Dallas Cowboys. Et rutinespar­k, og så alligevel ikke. Der stod de to mænd så i et ømt øjeblik, inden resten af special teams-enheden kom over for at lykønske ”Mort”. Det var nemlig ikke bare endnu et i rækken af mange spark. Med sparket satte Morten Andersen sit point nummer 2.435 på tavlen. Flere end nogen anden. Morten Andersen, NFL’S mest scorende spiller nogensinde, og han udbyggede siden rekorden, der er på 2.544 point. Og hvorfor hoppede Andersen så op på Matt Schaub? Ja, forklaring­en står i det uvisse. Men i sin bog ”Livet er et KICK” har Morten Andersen siden forklaret, at han faktisk havde planlagt en fejring med Schaub, hvor Schaub skulle simulere at tænde en cigar til Morten Andersen.

02

17. januar 1999 sparkede Morten Andersen sit nok mest ikoniske spark. Hele sæsonen havde rivalen på kickerposi­tionen Gary Anderson ikke misbrugt et spark. Anderson, som Morten Andersen tog NFL-REkorden for flest point fra godt otte år senere. Men den 17. januar 1999 misbrugte Anderson et spark for Minnesota Vikings i NFC Championsh­ip-kampen mod Falcons, og ja, så gik kampen i overtime, og her slog den danske kicker til som en klappersla­nge. I overtime fik Morten Andersen chancen for at sparke Falcons i Super Bowl med et spark fra 38 yards, og venstreskø­jten svigtede ikke. Med millioner af amerikaner­e som seere lød det få minutter senere på rungende dansk fra et podie: ”Vi ses i Miami – vi er Nfc-mestre”.

03

31. januar 1999 spillede Morten Andersen og Atlanta Falcons i Super Bowl mod Denver Broncos. Det, der blev Andersens eneste Super Bowl, blev tabt med 34-19, og den danske kicker skuffede. Den normalt så træfsikre Falcons-sparker satte syv af de 19 point på tavlen, men et misbrugt spark er nok det, som Andersens Super Bowl huskes for. Fra bare 26 yards sparkede danskeren et field goal forbi og var derved ikke i stand til at reducere til 6-10. I stedet scorede Denver Broncos et 80 yard touchdown på det efterfølge­nde spil, og så var stillingen 17-3. Det kom Falcons sig aldrig over. I sin bog fortæller Morten Andersen, at han var flov over at misse et field goal fra 26 yards.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark