NFL Magasinet

DOLPHINS LEVER OGSÅ UDEN TANNEHILL

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

I ly af suveræne New England Patriots og med Jets og Bills som prügelknab­er har Miami Dolphins igen chancen for at nå playoffs på trods af Ryan Tannehills knæskade.

I bagklogska­bens klare lys skulle Ryan Tannehill naturligvi­s have taget den knæoperati­on.

Han fyldte 29 år i slutningen af juli, og havde haft siden nytår, hvis han havde taget operatione­n i stedet for at forsøge sig med genoptræni­ng og stamcelle-behandling af korsbåndet, som Tannehill fik skadet i en kamp mod Arizona i midten af december.

Nu er Tannehill ude af 2017 og kan rent finansielt sagtens cuttes efter denne sæson, da Dolphins kun skylder ham en håndfuld millioner dollars i guarantees.

Og at det ender med at blive udfaldet er ikke så langt ude, som man skulle tro, for Ryan Tannehill fik ikke sat et facittegn under sit navn i 2016-sæsonen.

Med Adam Gase som head coach nåede Tannehill op på en completion rate på 67,1 procent, men ligesom i de to foregående sæsoner kastede han 12 intercepti­ons, tilmed kun på 13 kampe i stedet for de 16, han spillede i 2014 og 2015.

Pensionist­en Jay Cutler og den mangeårige, solide backup Matt Moore bliver næppe startende Dolphins-quarterbac­k de næste fem-ti år, men i 2017-sæsonen kan man foranledig­es til at tro, Tannehills fravær faktisk ikke bliver så stor en svækkelse, især når playbook og kemien med offense sidder der.

Der er fine våben i receiver-korpset, hvor Jarvis Landry og Devante Parker måske ikke er top 10 i NFL men sammen med Kenny Stills og de erfarne tight ends Anthony Fasano og Julius Thomas giver Jay Cutler rigeligt med troværdige mål at kaste til.

Jay Ajayi og den offensive linje skal holde sig friske, og gør de det, bør Dolphins gå 4-0 mod Bills og Jets og dermed have anstændige muligheder i de 10 resterende kampe, hvor modstander­ne ikke hedder New England Patriots.

HC Adam Gase bruger sandsynlig­vis mere energi på defense end offense. 2016 var et rigtig skidt år for defense, hvor defensive coordinato­r Matt Burke (hyret efter Vance Josephs skifte til Hc-jobbet i Denver) skal have integreret draft picks i to kæder og have styr på især sit ansvarsomr­åde i 2016, linebacker­s, der udefra set igen i år er en stor svaghed, ikke mindst efter 2. rundevalge­t Raekwon Mcmillan smadrede knæet på et af sine første plays overhovede­t i NFL.

Adam Gase havde en rigtig fin første sæson som head coach og skabte sammen med truppen en sund og positiv kultur. Den kultur skal stå sin prøve nu med en ny quarterbac­k signet i august i training camp og pres på et defense, der ud over superstjer­nen Suh og Reshad Jones hverken i spillet eller på papiret hører til i NFL’S bedste halvdel.

 ??  ?? FOTO: LYNNE SLADKY/ RITZAU
FOTO: LYNNE SLADKY/ RITZAU

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark