NFL Magasinet

JETS HAR KURS MOD FØRSTEVALG­ET I 2018-DRAFTEN

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN

Fortiden indhenter New York Jets, der siger farvel til de sidste stjerner fra ”Sexy Rexy-”æraen og kommer med et mandskab, der lugter af én til tre sejre i 2017.

New York Jets er ”Broadway Joe” Namath.

Jets er Woody Johnson, den utålmodige ejer, der vil se fremgang i 2017, mens Johnson finder sig til rette som Donald Trumps nye ambassadør i Storbritan­nien.

Jets var Darrelle Revis, Nick Mangold og senest Ryan Fitzpatric­k, Eric Decker og Brandon Marshall, der i 2015 til sammen greb 26 touchdowns og for 2529 yards.

Woody Johnson accepterer det ikke og kræver forbedring­er af head coach Todd Bowles, der efter 10-6 og en misset tur i playoffs i 2015 grundet et nederlag til Rex Ryans Buffalo Bills i sidste runde gik 5-11 i 2016 med et Jets-hold , der spillede til endnu mindre.

Men faktum er, at Jets er mere i rebuilding mode end selv Bills og Cleveland Browns.

Der er stadig spektakulæ­re, højtbetalt­e navne på den defensive linje, der i 2017 skal oppe sig gevaldigt for at være lønningern­e værd, men ellers er holdet tømt for talent.

Leonard Williams på den defensive linje, running back Bilal Powell og de to rookies på safety ser interessan­te ud, det samme gjorde receiver Quincy Enunwa, indtil han fik en alvorlig skade i nakken i begyndelse­n af training camp.

Resten af roster er groft sagt middelmådi­gt, underpræst­erende eller har endnu ikke bevist niveauet, og selvom GM Mike Maccagnan (ansat i begyndelse­n af 2015 efter fyringen af Rex Ryan) aldrig nogensinde kan sige det, hvis han vil undgå at blive fyret af Jets’ koleriske ejer, handler alt om bygge et nyt hold op til 2018 og især frem mod 2019, hvor Jets igen kunne være konkurrenc­edygtige med de rigtige valg i draften og free agency.

Alene det at gå ind til sæsonen med 38-årige Josh Mccown, der trods fin indstillin­g og is i maven efter at have spillet for ni (!) andre Nfl-hold er en af de svageste quarterbac­ks i NFL, som starter og Bryce Petty og håbløse Christian Hackenberg som backups fortæller, at Maccagnan i sit stille sind ikke ville have noget imod at få førstevalg­et i næste forårs draft.

Læg dertil, at de højtbetalt­e profiler Sheldon Richardson og Muhammed Wilkerson ikke just har glade og har været forsøgt tradet væk af Jets, og at Todd Bowles må være favorit til en fyring på Black Monday, der meget passende falder 1. januar, og man har opskriften på et 2017, der bare skal overståes for New York Jets.

 ?? FOTO: BBILL KOSTROUN/ RITZAU ??
FOTO: BBILL KOSTROUN/ RITZAU

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark