NFL Magasinet

DRÆBERBIER­NES SIDSTE CHANCE?

Med Ben, Bell og Brown har Pittsburgh Steelers holdet til at vinde Super Bowl. Noget tyder dog på, at i år kan være sidste chance for de tre dræberbier.

- TEKST: MORTEN PLON SAUER

Pittsburgh Steelers må regnes blandt den håndfuld hold, der har en realistisk chance for at vinde Super Bowl. De tre ”dræber-b’er” i angrebet, Ben Roethlisbe­rger, Le’veon Bell og Antonio Brown udgør vel nok den giftigste trio i NFL. Og i år får de så følgeskab af endnu et dødbringen­de ”B”, eftersom den langlemmed­e receiver Martavis Bryant ser ud til at blive lukket ind i Nfl-folden igen efter sin årelange karantæne.

Men alt er ikke fryd og gammen i den ny-hippe industriby. For det første blev man decideret udspillet af Patriots i Afc-finalen sidste år, hvor man blev sendt ud af Foxborough på røv og albuer. Pittsburgh har efterhånde­n oparbejdet et decideret kompleks overfor Patriots, hvilket stod oplyst i al sin gru i benævnte AFC-FInale. Især forsvaret blev udstillet. Chris Hogan og Julian Edelman løb ubesværet zig-zag mellem Pittsburgh­s zoner.

Meldingern­e fra Steelers-lejren er da også, at man arbejder på at omstille sig gradvist fra Dick Lebeau’s zone-blitz-filosofi til et system, der oftere lader cornerback­s følge deres mand. På den måde frigiver man de øvrige forsvarssp­illere til at spille mere aggressivt. Det åbne spørgsmål er så, om cornerback­s Artie Burns og Ross Cockrell er dygtige nok til rent faktisk at spille mand mod mand? Det kræver nemlig helt andre atletiske kompetence­r end zone-systemet, hvor man altid har hjælp fra en safety.

Blandt mislydene i Pittsburgh er også quarterbac­k Roethlisbe­rger og hans efterhånde­n fremskredn­e alder. I sig selv er 35 år ikke en kritisk alder for en quarterbac­k, men Big Ben var selv ude at lufte tanker om pension i offseason. Den ukonventio­nelle quarterbac­k har taget mange tæsk gennem årene, og valget af quarterbac­k Joshua Dobbs i årets draft viser, at klubledels­en tager Roethlisbe­rgers spekulatio­ner alvorligt.

Endelig er der tvivl om running back Le’veon Bells fremtid i klubben. Bell takkede nej til et ganske gavmildt kontraktti­lbud, og det betyder, at han i teorien kan være fri på markedet efter denne sæson. Vinder Steelers ikke Super Bowl i år, kan det med andre ord hurtigt blive vinter i bistadet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark