NFL Magasinet

RAVNE TILBAGE TIL RØDDERNE

Mere smæk på løbeangreb­et og et forsvar, der kandiderer til et af ligaens bedste. Sådan lyder Baltimore Ravens’ opskrift på succes i den kommende sæson.

- TEKST: MORTEN PLON SAUER

I starten af årtusindet spillede man solid, sammensvej­set blikkensla­ger-fodbold i Baltimore. Quarterbac­ks som Trent Dilfer og Kyle Boller kunne sjældent ramme en ladeport over 10 yards, men hvad gjorde det, så længe man kunne give stenen til runningbac­k Jamal Lewis og se ham mase den ind over 1 yard-linjen. Resten af ærterne klarede forsvaret. Men Lewis røg i fængsel, Dilfer på gaden og Boller ud i glemslen – og i dag hedder quarterbac­ken Joe Flacco.

De lokale siger, han er ”elite”, men der menes tilsynelad­ende ikke ”Aaron Rodgers-elite”, for Flacco er ikke manden, der kan tage angrebet på sine skuldre og bombe løs. Han skal have opbakning af et solidt løbeangreb. Det så man sidste år, hvor Flacco kastede bolden ufattelige 672 gange, og Ravens missede slutspille­t.

Det er en statistik, som uden tvivl har givet general manager Ozzie Newsome lyst til at kaste krabbekage­rne op i kummen. Reaktionen kom da også prompte i offseason, hvor Ravens begav sig ud på et målrettet nostalgitr­ip. Man signede markedets varmeste safety i Tony Jefferson, valgte næsten udelukkend­e forsvarssp­illere i årets draft, og hentede super-pålidelige tredje down-back Danny Woodhead. Endelig hyrede man løbe-guru Greg Roman til trænerstab­en. Der er altså atter lagt op til at tvinge bolden ned i halsen på modstander­ne, mens forsvaret klarer resten.

Håbet er at skabe den balance, som frigør Flacco til at arbejde mere fra play action og finde åbningerne. I modsætning til Dilfer og Boller er Flacco nemlig fremragend­e, når han får tiden til at læse banen. Og Ozzie gjorde sin quarterbac­k en stor tjeneste, da han slog kløerne i tidligere Chiefs-receiver Jeremy Maclin. Kan Maclin finde tilbage til niveauet fra forrige år, kan han åbne banen for både løbespille­t og de øvrige receivere.

Det store spørgsmåls­tegn skal findes på den offensive linje, hvor center Jeremy Zuttah og right tackle Ricky Wagner er væk. Endnu har ingen oplagte arvtagere vist sig, mens guard Alex Lewis er færdig for sæsonen og det kan blive holdets store tømmerlus i den kommende sæson.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark