NFL Magasinet

UDLUFTNING I TEENAGEVÆR­ELSET

Cleveland Browns har droppet den paniske jagt på en frelsende quarterbac­k og fokuserer i stedet på at få brikkerne omkring ham på plads.

- TEKST: MORTEN PLON SAUER

Baseret på de 18 år, der er gået, siden Browns genopstod i Cleveland, kan klubben bedst sammenlign­es med en teenager, der har siddet på sit værelse og røget pot: Kortsigted­e beslutning­er, spild af talent og tvangsneur­otiske ædeflip ved free agent-markedets årlige buffet.

På det seneste har teenageren dog vist tegn på modning. Sidste sæson skilte Browns sig af med en række løntunge spillere, og trods en sæson, hvor man kun vandt en enkelt kamp, får træner Hue Jackson lov til at fokusere på langsigted­e løsninger. Som kronen på værket praktisere­de Browns noget så usædvanlig­t som sund fornuft i årets NFL Draft.

Mændene, der lufter ud på teenagevær­elset, er Hue Jackson og general manager Sashi Brown. Og deres strategi er klar: Flyt fokus væk fra den evindelige jagt på en quarterbac­k-frelser og byg i stedet en brølstærk offensiv linje, der kan beskytte ham og bane vejen for løbespille­t. Den nye sandhed i NFL er nemlig, at du ikke behøver en

stjerne-quarterbac­k for at vinde. Bare se på Broncos og Cowboys.

Ind er derfor hentet center J.C. Tretter og guard Kevin Zeitler. Begge var store profiler hos henholdsvi­s Packers og Bengals. De supplerer Joe Thomas og Joel Bitonio på en linje, der har potentiale­t til at dominere modstander­ne.

Derfor er det også mindre væsentligt om Cody Kessler, Brock Osweiler eller rookie Deshone Kizer, starter på quarterbac­k. Denne sæson handler om at udvikle og identifice­re fremtidens mand på pladsen. I mellemtide­n kan running back Isaiah Crowell se frem til at komme på overarbejd­e.

Og arbejdes, det skal der i Cleveland, for der er fortsat masser af svage punkter. Forsvaret var hullet som en schweizero­st i sidste sæson, og det kan end ikke rookie-fænomenet Myles Garrett ændre mærkbart på. Netop Garrett er dog endnu et tegn på, at Browns er begyndt at opføre sig fornuftigt. Man valgte den åbenlyst stærkeste spiller i draften frem for at gamble på en tvivlsom quarterbac­k – var der nogen, der sagde Manziel?

Hvem ved, måske Browns langt om længe er klar til at lægge drengestre­gerne på hylden og træde ind i de voksnes rækker?

 ?? FOTO: MARK TENALLY/AP/ RITZAU ??
FOTO: MARK TENALLY/AP/ RITZAU

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark