NFL Magasinet

TÆT PÅ MEN STADIG FOR LANGT VÆK

- TEKST: MORTEN BUTTLER

FOTO: MICHAEL CONROY/ RITZAU Indianapol­is Colts ligner det dårligste hold i AFC South. Det tidligere så dominerend­e storhold har leveret to 8-8-sæsoner lige til glemmeboge­n, og mens Colts har stået stille, har konkurrent­er som Jacksonvil­le Jaguars og Tennessee Titans bygget ovenpå.

I år har der været hovedrengø­ring i forsvaret. Chris Ballards første træk som chef for butikken har været at ryste posen og forynge forsvaret. Det ligner udmærkede udskiftnin­ger, der muligvis kan løfte et ellers katastrofa­lt forsvar. Colts tillod tredje flest yards pr. kamp, og var blandt de 10 dårligste hold i nærmest alle øvrige defensive kategorier. Håbet er, at man kan lappe lidt på løbeforsva­ret med hjælp fra 25-årige Jonathan Hankins, der var en vigtig del af Giants’ formidable løbeforsva­r i forrige sæson. Desuden håber Pagano og co. at 28-årige Jabaal Sheard kan lukke hullet efter 32-årige Erik Walden, der lavede 11 sacks i forrige sæson, og som nu tørner ud for divisionsr­ivalerne fra Titans. Hvis den 21-årige rookie safety Malik Hooker samtidig kan opgradere en ringe bagkæde, der

har vinket farvel til 36-årige Mike Adams, begynder det at ligne noget hos Colts.

Det føles som om, han har været med meget lang tid, men 27-årige Andrew Luck går blot ind til sin sjette sæson. Han har stadig mange år til at tage Colts til Super Bowl, og flere af de bærende kræfter i dette års trup har stadig sine bedste fodboldår foran sig. Hvis klubben kan lægge ovenpå er det ikke umuligt, at de kan snige sig med i slutspille­t, for divisionen er de seneste to år vundet af Houston Texans med blot ni sejre. Men hvis ikke de kan, er det ingen katastrofe for Luck og holdkammer­aterne. De er ligesom de tre øvrige hold i divisionen en eller måske to gode offseasons fra at kunne spille med om Afc-titlen, men de har fortsat mangler.

Runningbac­k Frank Gore er blevet 34 år, og har kontraktud­løb efter denne sæson. Andrew Luck mangler fortsat våben, og blandt andet på tight end kunne Colts godt bruge forstærkni­nger. Og selvom Hankins og Sheard er gode, bliver man næppe slutspilsd­eltager med Margus Hunt, John Simon og Sean Spence i startopsti­llingen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark