NFL Magasinet

HUNDENE FRA PHILLY

- Tekst: Troels Bager Thøgersen

Philadelph­ia Eagles vandt i februar klubbens første Super Bowl. Forud for saesonen havde bookmakern­e forventet, at Eagles ville slutte med et record omkring 8-8, mens vi i Nfl-magasinet 2017 såmaend spåede Eagles til at slutte sidst i NFC East.

Sådan gik det som bekendt ikke.

Eagles klikkede under Doug Pederson, og da Carson Wentz røg ud i slutningen af grundspill­et med et overrevet korsbånd i knaeet, fik den tidligere quarterbac­k-coach Pederson sammen med traenertea­met og offense tilpasset taktikken til backup Nick Foles.

Kønt var det ikke i en jule-sejr på 19-10 over Oakland, og heller ikke i et 0-6-nederlag med reserverne til Cowboys i den sidste, meningsløs­e grundspils­kamp, og det var safety first i Divisional Round mod Atlanta Falcons, hvor Foles completede 23 af 30 kast men ikke kastede et eneste touchdown.

Så var offense og Nick Foles kalibreret, og i ydmygelsen af Minnesota Vikings i Conference-finalen og Super Bowl mod New England Patriots scorede Eagles 79 point med seks kastede TD'S af Foles og kun én intercepti­on i Super Bowl lige uden for end zone, hvor Eagles-receiver Alshon Jeffrey slog bolden op i vejret i stedet for at gribe den.

Hundredtus­inder stimlede sammen på boulevarde­rne og det centrale torv i Philadelph­ia, da Eagles få dage senere holdt sejrsparad­e.

Center Jason Kelce holdt en brandtale, hvor han rasede mod alle dem, der havde tvivlet på Eagles, både før saesonen og efter Carson Wentz' knaeskade.

”Han blev sat til side i bygningen på et sted, hvor jeg ikke så ham i et år,” sagde Kelce om General Manager Howie Roseman, der under den tidligere Head Coach Chip Kelly blev degraderet og sat til side, mens Kelly styrede Eagles' ansaettels­er.

”For to år siden, da man tog en ny beslutning, kom han [Roseman] ud derfra som et nyt menneske. Han kom ud derfra med et formål og et drive, som gjorde alt det her muligt. Jeg så en anden Howie Roseman. En underdog,” brølede Jason Kelce foran sine henrykte tilhørere.

”Doug Pederson. Da Doug Pederson blev ansat, blev han rangeret som den vaerste traener-ansaettels­e af en masse forbandede analytiker­e derude i medierne. I seneste offseason var der en eller anden klovn, der mente, at han var den mindst kvalificer­ede af alle traenere i NFL! Doug Pederson! Manden, der gik efter den på fjerde down i Super Bowl med et trick play! Han spillede ikke for at vaere middelmådi­g. Han spillede for at vinde Super Bowl. Og det er ikke kun ham. Det er langt fra kun ham.”

”Jason Peters fik at vide, at han var for gammel. Han havde det ikke laengere i sig. Før han blev skadet, var han den allerbedst­e tackle i hele NFL. 'Big V' [Halapouliv­aati Vaitai, offensive tackle] fik at vide, han ikke havde det i sig. Stefen Wisniewski var ikke god nok. Jason Kelce var for lille. Lane Johnson kunne ikke holde sig fra juicen [slang for doping]. Brandon Brooks havde angst. Carson Wentz gik ikke på en Division I-skole. Nick Foles havde det ikke. Det var jo hele holdet!”

”Til alle dem, der tvivlede på os, til alle dem derude, der afskrev os, som sagde, vi ikke kunne klare den. Som my man Jay Ajayi sagde det lige før mig: 'Fuck dig!'”

Klog af skade regner eksperter og bookmakere i år Philadelph­ia Eagles som førsteudfo­rdrer til New England Patriots sammen med Los Angeles Rams.

 ??  ?? RITZAU SCANPIX/MITCHELL LEFF RITZAU SCANPIX/AARON P. BERNSTEIN RITZAU SCANPIX/MATT SLOCUM RITZAU SCANPIX/FRANK FRANKLIN II
RITZAU SCANPIX/MITCHELL LEFF RITZAU SCANPIX/AARON P. BERNSTEIN RITZAU SCANPIX/MATT SLOCUM RITZAU SCANPIX/FRANK FRANKLIN II

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark