NFL Magasinet

INTERVIEW MED CALAIS CAMPBELL

- Tekst: Troels Bager Thøgersen

De har et af ligaens bedste forsvar og var naer kommet i Super Bowl efter en dramatisk kamp mod New England Patriots. Nu forsøger Jacksonvil­le Jaguars og holdets defensive end Calais Campbell at tage det sidste skridt.

Hvis man er til amerikansk­e tv-serier og den tidligere wrestler og nuvaerende skuespille­r Dwayne Johnson, kan HBO'S lune serie 'Ballers' anbefales. Saints' Head Coach Sean Payton, Antonio Brown, Desean Jackson, Ndamukong Suh og såmaend også NBA'S Steph Curry og vores egen Caroline Wozniacki er dukket op undervejs i serien, og her i begyndelse­n af fjerde saeson var Calais Campbell også med igen på skaermen, hvor han skulle have investerin­gsråd.

I virkelighe­den har Jacksonvil­le Jaguars' staerke defensive end ikke brug for hjaelp.

Efter at have ligget mellem haederlige fem og ni sacks per saeson i Arizona fra 2009 til 2016, blev Calais Campbell noteret for 14,5 sacks i 2017, hvilket kun blev overgået af Arizonas Chandler Jones' 17 sacks.

Det gik så godt for Jacksonvil­le, at man i Afc-finalen i januar førte med 10 point i fjerde quarter, og denne gang skal man det sidste stykke, fortaeller Calais Campbell, der allerede ved sin ankomst til holdet i 2017 sagde til citat, at Jaguars havde holdet til at spille i den store februar-kamp.

Hvad var det, der fungerede i 2017?

”Vi har hele tiden haft troen på, at vi havde gang i noget specielt. Uanset, hvad folk udefra troede, vidste jeg, at vi havde muligheden for at komme i playoffs og nå Super Bowl. Forsvaret ville have fat i modstander­ens quarterbac­k og få bolden tilbage til vores angreb, der greb de muligheder, de fik. Sidste år var sjovt, men det er også sidste år. Det her er en ny saeson, og vi skal gøre os fortjent til det igen.”

Hvordan finder I balancen mellem at lade jeres individual­ister gå efter sacks og intercepti­ons og den kollektive disciplin?

”En af de fede ting ved dette defense er, at vi har vidt forskellig­e personligh­eder og baggrunde, men at vi samtidig deler viljen til at vinde. En del af den vilje betyder også, at vi er villige til at se bort fra vores forskelle og arbejde sammen for at gøre holdet fremragend­e.”

Hvad gør I specifikt for at undgå at traekke penalties med de ny regler?

”Vi har lagt stor vaegt på de nye regler i vores møder. Vi er gået i dybden med reglerne med vores traenere og med dommere, og vi vil løbende arbejde med det og holde øje med reglerne, så vi kan undgå penalties.”

Hvordan vil I fastholde og videreudvi­kle de styrker, I isaer havde på defense i 2017?

”Som jeg sagde, er sidste år nu i bakspejlet. Vi er nødt til at gøre os fortjent til det igen i 2018. For tal og statistik var fremragend­e i sidste saeson, men der var nogle gange, hvor vi kunne have haft en endnu større effekt på kampene. Når udfaldet af en kamp er på spil, vil vi vaere den enhed, der sikrer sejren eller giver vores offense chancen for at få bolden tilbage og score point. Det er det område, hvor vi gerne vil blive bedre i denne saeson.”

Hvordan vurderer du offense i 2018?

”Jeg glaeder mig meget til at se vores offense. Blake er vores mand og lederen på den side af bolden. Med Leonard løbende bag Cam, Norwell, Linder, A.J. and JP [Jaguars' offensive linje], ved jeg, at de kan kontroller­e line of scrimmage og pound the rock. Jeg har også store forventnin­ger til vores receivere, de har alle vaerktøjer­ne til at rive sig fri og tage den til huset. Jeg tvivler på, at jeg har spillet med en så hurtig gruppe receivere som den her.”

Hvad gør forberedel­serne til jeres kamp i London anderledes?

”Timingen er anderledes. Vi tager afsted om torsdagen i stedet for på lørdage, som vi plejer til udekampe. Vores traenere og fysioterap­euter gør et stort stykke arbejde for, at vi og vores kroppe er så udhvilede og klar som muligt, når vi skal arbejde igen om fredagen efter den lange flytur. Man kan taenke på det som en forretning­srejse, og vi forsøger at gøre resten af vores arbejde, som vi plejer op til en kamp.”

Hvordan bliver det at måle sig med Eagles og Patriots?

”Vi ser frem til at duellere mod de dygtigste hold i ligaen, men indtil nu har vi brugt al vores energi på at udvikle os så meget som overhovede­t muligt i training camp, så vi er klar til Week 1. Vi stiller skarpt på Philadelph­ia og New England, når tiden er inde.”

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark