NFL Magasinet

4 MULIGE LØSNINGER

- Tekst: Jeppe Dong Abrahamsen

Jason La Canfora, der er NFL Insider hos CBS Sports, forholder sig her til fire mulige løsninger på konflikten omkring spillernes protester under nationalme­lodien set fra ejernes synspunkt.

1. STÅ FAST PÅ DEN NYE POLITIK

”Nogle, inklusive Jerry Jones, var imod at lade holdene udforme deres egne politik, fordi det ville få ligaen til at fremstå retningslø­s og skabe så store kløfter mellem, hvordan ét hold ville håndtere det i forhold til de andre, at det ville komplicere situatione­n endnu mere. Så hvis vi ender, hvor vi var i maj, med at alle 32 hold har deres egen politik, bliver det en katastrofe på ugentlig basis, for så vil journalist­er som mig skrive om, hvem der fik bøder for hvad i sidste uge. Det vil bare vaere med til at forlaenge galskaben.”

2. IGNORER TRUMP

”Jeg tror, at ejerne nu forstår, at nogle af de råd, de fik i sidste saeson, burde vaeret blevet fulgt nøjere. Den overordned­e strategi internt i NFL var: ’Alle ejere skal vaere villige til at ignorere Trump. Vi er nødt til at fokusere på football. Vi kan ikke blive taget i at gøre noget, som han på nogen måde tror, er for at formilde eller reagere på ham, for det er dét, han vil have os til.’ Nu vil mange vaere tilbøjelig­e til at mene, at de er lige dér, hvor nogle frarådede dem at vaere.”

3. INDDRAG SPILLERNE

”På det møde i maj skulle ejerne nok ikke have sat det på dagsordene­n, men fortsat som hidtil og adresseret det, når de var nødt til det. Det bedste ville have vaeret at sige, ’vi har taenkt over det, vi ønsker dialog med NFLPA og vi er trygge ved spillerne og den grundlovss­ikrede adfaerd hos dem, der stadig føler et behov for at ytre sig’ og ladet det blive ved det.

4. GØR SOM I GAMLE DAGE

”Nogle af dem, jeg har talt med, og som arbejder for hold i NFL, synes, at man bør skrue tiden tilbage til 70’erne, 80’erne og 90’erne, hvor nationalme­lodien blev afspillet 30-45 minutter før kampene, mens spillerne stadig var i omklaednin­gsrummet. Er det en falliterkl­aering? Jeg ved det ikke. Er det den bedste løsning? Det ved jeg heller ikke. Men det er en af de ting, der bliver talt om lige nu.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark