NFL Magasinet

ALT STÅR OG FALDER MED WATSON

- Tekst: Peter Korsgaard

Med Deshaun Watson på holdet kan Texans drille favoritter­ne i playoff – uden Watson kan det blive en ny miserabel saeson for Houston.

Larmen fra tilskuerne på Centurylin­k Field er øredøvende. Houston Texans’ offense står på to-yard-linjen og banker på til endnu en scoring.

Holdets rookie-quarterbac­k, Deshaun Watson, tager snappet fra center Nick Martin. Seattle Seahawks’ defensive end Poona Ford er over ham med det samme. Ford får fat i Watson, som drejer 360 grader om sig selv og slipper ud af den staerke modstander­s greb. Poona Ford falder imod jorden. Forsvarssp­illeren har dog ikke givet op, han griber fat om Watsons ankel, men det påvirker tilsynelad­ende ikke den iskolde rookie, som allerede har orienteret sig imod end zone. Han leverer et kort kast til running back Lamar Miller. Touchdown.

Selv om Texans endte med at tabe udekampen med 38–41 til Seahawks, så er spillet et af utallige eksempler på de evner, som Deshaun Watson trylleband­t os med i de seks en halv kampe, der gik, inden en knaeskade satte en stopper for hans rookie-saeson.

På det tidspunkt havde han sammenlagt leveret naesten 2.000 yards, 21 touchdowns og blot otte intercepti­ons. På godt seks kampe var Deshaun Watson på vej imod den bedste saeson, nogen rookie nogensinde har leveret på footballs vigtigste position. Men kampen imod Seahawks blev den sidste, inden knaeskaden ramte.

Nu er spørgsmåle­t, om Deshaun Watson kan fortsaette, hvor han slap. For vi har faktisk set en lignende situation tidligere. Det var også en knaeskade, der i 2012 satte en stopper for

Robert Griffin III’S rookie-saeson. Forud var gået en saeson, hvor Griffin leverede på et vanvittigt højt niveau og blev kåret til årets offensive rookie. Siden knaeskaden er Robert Griffin III aldrig blevet den samme, og i dag er det spørgsmåle­t, om vi nogensinde kommer til at se ham spille igen i en kamp af betydning.

Selv om Deshaun Watsons knaeskade på papiret er mindre alvorlig end Griffins, så er lighederne slående. Der er tale om to unge quarterbac­ks, hvis staerkeste våben er deres fødder. Men Griffins evne til at undslippe modstander­ne og løbe med bolden forsvandt sammen med skaden, og nu spørger Texans-fans sig selv, om det samme kan overgå Watson.

For imens holdet ser ud til at have de rigtige defensive brikker på plads til at aendre på sidste års dårlige spil, så afhaenger holdets offensiv 100 procent af Deshaun Watson.

I de seks kampe Watson startede på banen i sidste saeson, leverede holdet i gennemsnit naesten 35 point. I de 10 kampe andre kampe satte Texans i gennemsnit blot 13 point på tavlen.

Alt står og falder med Deshaun

Watson.

 ??  ?? Forventnin­gerne til Deshaun Watson er endog saerdeles store, efter Watson strålede som rookie indtil en alvorlig knaeskade.
Forventnin­gerne til Deshaun Watson er endog saerdeles store, efter Watson strålede som rookie indtil en alvorlig knaeskade.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark