NFL Magasinet

'GRUDEN IS BACK, BABY'

- Tekst: Victor Samuel Risager Espenhain

Jon Gruden har forladt kommentato­rboksen og er tilbage på sidelinjen i NFL som head coach for Oakland Raiders, hvor han skal forløse Derek Carrs potentiale.

10 år. 100 millioner dollar.

Oakland Raiders’ ejer, Mark Davis, måtte frem med den helt store tegnebog og lokkede Jon Gruden med historiens største kontrakt, der giver Gruden en årsløn på 10 millioner dollar i 10 år for at få ham ud af ESPN’S kommentato­rboks og tilbage på Raiders-sidelinjen som head coach, efter at klubben havde taget afsked med Jack Del Rio i januar.

Det er 10 år siden, at Gruden stoppede som head coach i Tampa Bay Buccaneers, men i mellemtide­n er hans renommé som offensiv mesterstra­teg – en status, han fik, da han som 34-årig blev head coach for første gang hos netop Raiders – ikke blevet mindre. Tvaertimod er den vokset til naesten mytiske højder. Der hviler derfor også et enormt pres på Gruden, og tager man den historisk store kontrakt med i ligningen, bliver presset til at levere ikke ligefrem mindre.

Det er imidlertid ikke en let opgave, Gruden står overfor. 2017 var et år til glemmeboge­n for Raiders, der under Del Rios ledelse langtfra kunne

leve op til forventnin­gerne og måtte nøjes med blot seks sejre i saesonen – en halvering af sejrstotal­en fra 2016-saesonen. Og med en ung quarterbac­k, der samtidig er blandt NFL’S bedst betalte spillere i Derek Carr skal der flere sejre på braettet. Det ved Gruden, og han er hyret til netop at udløse 27-årige Carrs potentiale.

"Jeg tror, han har et enormt højt loft. Jeg tror, at [den offensive koordinato­r] Greg Olson, og at det system, som vi vil benytte, vil kraeve meget af ham. Og jeg tror, det er dét, der vil forløse talentet, der er i ham. Jeg er meget, meget spaendt på at have ham som vores quarterbac­k," lød det fra den nye head coach, da han blev praesenter­et.

Med Gruden ved roret er det angrebet, der er i højsaedet, men der er ikke råd til at glemme forsvaret. Raiders’ forsvar har – foruden Khalil Mack – manglet talent i en årraekke. Men med den nye defensive koordinato­r, Paul Guenther, og en håndfuld talentfuld­e spillere som Karl Joseph, Gareon Conley og rookie Maurice Hurst, kan forsvaret blive en faktor i fremtiden.

Holdet har imidlertid ikke råd til at vaebne sig med tålmodighe­d. Uret tikker, og der er maksimalt to skud tilbage i bøssen, hvis der skal hentes et Super Bowltrofae til Oakland, inden holdet bliver til Las Vegas Raiders i 2020.

 ??  ?? Carr skal glemme et skuffende 2017 og føre sit talentfuld­e hold i slutspille­t.
Carr skal glemme et skuffende 2017 og føre sit talentfuld­e hold i slutspille­t.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark