NFL Magasinet

ER ELI ELITE ELLER EJ?

- Tekst: Jeppe Dong Abrahamsen

Ved at undlade at tage en quarterbac­k med andetvalge­t i draften satser Giants på, at Eli Manning stadig har et playoff-run i sig.

Enten begik Dave Gettleman en gigantisk fejltagels­e eller en genistreg, da han i sin første draft som general manager for New York Giants undlod at bruge andetvalge­t på Eli Mannings afløser, selv om årgangen blev anset for at vaere historisk staerk på quarterbac­k-positionen. Så stor var hans tiltro til den 37-årige quarterbac­k, at han i stedet tog running back Saquon Barkley.

Men som Gettleman efterfølge­nde sagde til ESPN:

”Da Cleveland tog Baker (quarterbac­k Baker Mayfield, red.), sagde jeg til gutterne: ’I behøver ikke engang spilde tid på at taenke over det. Vi vaelger Saquon, og vi kommer til at løbe’.”

Løb gjorde Manning også ofte i sidste saeson. For livet. Det er i det lys, Dave Gettlemans beslutning om at vaelge en running back i draften skal ses. Det var ikke bare en tillidserk­laering til manden, der har ført Giants til sejr i to Super Bowls. Tvaertimod var det en erkendelse af, at årsagen til Giants’ mareridtss­aeson med sølle tre sejre, ikke var Mannings fremskredn­e

alder, men snarere, at manglen på offensivt talent gjorde quarterbac­kens arbejdsbet­ingelser umulige. Med Barkleys ankomst, wide receiver-superstjer­nen Odell Beckham Jr. tilbage efter sin alvorlige skade og forstaerkn­inger til den offensive linje, er Eli Manning pludselig omdrejning­spunktet for en anderledes slagkrafti­g offensiv.

Mange begyndte ellers allerede at skrive Mannings football-maessige nekrolog, da han i 12. runde i sidste saeson pludselig blev baenket til fordel for Geno Smith efter 210 kampe i traek fra start.

Beslutning­en om at baenke Manning kostede dog både Head Coach Ben Mcadoo og general manager Jerry Reese jobbet, og ugen efter var topvalget fra 2004-draften igen starter.

Holdets nye Head Coach, Pat Shurmur, deler Gettlemans syn på Manning som den ubestridte starter, Shurmur imponerede i sidste saeson som offensiv koordinato­r for et Minnesota Vikingshol­d, der mistede både sin startende quarterbac­k og running back kort inde i saesonen, så hvis nogen kan få Giants-angrebet tilbage på sporet, er det ham. Men det kraever, at Manning viser, at man ikke kan skrive ’elite-quarterbac­k’ uden at skrive ’Eli’.

Gettleman har gamblet ved at gå all-in på Manning og Barkley. Et vidnesbyrd om, at fremtiden må vente. Giants vil vinde nu. Det er Super Bowl or bust. Men mislykkes det, vil kritikerne ikke have svaert ved at faelde dom over, hvorvidt beslutning­en om at undlade at vaelge en quarterbac­k i draften var en gigantisk fejltagels­e eller en genistreg.

 ??  ?? Forventnin­gerne til Saquon Barkley er enorme på og uden for banen.
Forventnin­gerne til Saquon Barkley er enorme på og uden for banen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark