NFL Magasinet

TILTRAENGT HJAELP TIL CAM

- Tekst: Victor Samuel Risager Espenhain

Panthers har fokuseret på at hente hjaelp til Cam Newton, og nu skal quarterbac­ken forsøge at genfinde formen fra 2015.

Det er ikke ofte, at Nfl-hold skifter haender, men det skete dog med Carolina Panthers denne sommer. Jerry Richardson, der var med til at etablere holdet i 1980erne, så sig nødsaget til at saelge holdet som følge af uacceptabe­l opførsel på arbejdspla­dsen, og hedgefond-manageren David Tepper så sit snit til at købe et Nfl-hold og hostede op med knap 14 milliarder kroner.

Tepper, der inden købet af Panthers ejede fem procent af Pittsburgh Steelers, har ikke sat sit aftryk på holdet endnu, men han har derimod understreg­et vigtighede­n af kontinuite­t. Derfor har han også holdt fast i holdets mangeårige Head Coach, Ron Rivera, og den tilbageven­dte general manager, Marty Hurney.

Men mens Tepper ikke direkte har sat sit praeg på holdet endnu, har Hurney det i den grad, efter at han permanent blev ansat som general manager i foråret. Hurney, der tidligere har haft stillingen fra 2002 til 2012, vendte tilbage inden den forgangne saeson som vikar. Her sendte han hurtigt den store receiver Kelvin Benjamin til

Bills i en trade. Og i en saeson, hvor blandt andre Greg Olsen var meget skadet, gjorde det ikke ligefrem Cam Newtons job lettere.

Hurney begrundede handlen med, at man vil have mere fart på banen, og han har fulgt op på det løfte i offseason. Det har vaeret tydeligt, at Panthers har forsøgt at hente nogle hurtige våben til Cam Newton. Ind er kommet hurtigløbe­ren Torrey Smith fra de forsvarend­e mestre fra Philadelph­ia Eagles samt atletiske D.J. Moore via draften. Og sammen med staerke Devin Funchess ligner det allerede et receiverko­rps, der er bedre end sidste års.

Foruden den tiltraengt­e receiverhj­aelp til Cam Newton har Panthers også lavet nogle aendringer i traenersta­ben. Norv Turner har erstattet Mike Shula som offensiv koordinato­r. Hans job bliver altså at sørge for, at Newton får det meste ud af den nyerhverve­de hjaelp og vender tilbage til det niveau, der gjorde ham til ligaens mest vaerdifuld­e spiller i 2015.

MKan Turner sørge for det, har Panthers en god chance for igen at nå slutspille­t. For selv om man er i division med staerke Atlanta Falcons og New Orleans Saints, har man stadig et rutineret forsvar, der kan blande sig med de bedste. Succesen afhaenger dog meget af Cam Newton.

 ??  ?? Ron Rivera balancerer mellem at beskytte Cam Newton og lade den dygtige QB løfte holdet alene.
Ron Rivera balancerer mellem at beskytte Cam Newton og lade den dygtige QB løfte holdet alene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark