NFL Magasinet

FRA ELENDIGHED TIL STORE DRØMME

- Tekst: Kenneth Jensen

For to år siden var San Francisco 49ers NFL’S naestdårli­gste hold. Nu er det et mandskab, der meget vel kan komme i playoffs, og som også også på sigt kan drømme om at komme i Super Bowl igen.

Når man er dårlig i NFL, kan man i det mindste glaede sig over, at man får alle muligheder for at blive god igen inden for kort tid. Sådan er NFL bygget op – de dårligste vaelger først i draften, og på den måde sikrer man, at ligaen er konkurrenc­edygtig.

Mens Cleveland Browns ikke lader til at kunne komme ud af elendighed­en, har San Francisco bare brugt et enkelt år på at gå fra NFL’S naestdårli­gste mandskab til at vaere et af de hold, der øjner meget en lys fremtid.

For to år siden gik holdet 2-14, og i 2017 var holdet 1-10, da Kyle Shanahan skiftede quarterbac­k og satte Jimmy Garoppolo ind fra start i de sidste fem kampe. Ham havde 49ers tradet for tidligere på året, men valgte at give ham tid til at laere spilbogen. En god beslutning.

Niners vandt de sidste fem kampe i saesonen, og der er masser af gode ting at tage med fra sidste saeson.

Nu går holdet ind til en saeson, hvor man ved, at det er Jimmy Garoppolo, der skal lede angrebet, og hvor han tilmed får en hel training camp

til at få tingene til at spille på angrebet, så alle er på samme bølgelaeng­de.

Det er nok ikke i år, at 49ers vinder Super Bowl, men der er bestemt muligheder for at komme i playoffs, hvis forsvaret tager endnu et skridt op, og angrebet med Garoppolo i spidsen spiller op til niveau.

Der er tilføjet brikker på forsvaret, og Kyle Shanahan er ved at bygge et angreb, som han også havde i Falcons. Jerick Mckinnon er en vigtig tilføjelse til holdet, fordi han både kan løbe bolden, gribe den og blokere. Det gør Niners’ angreb uforudsige­ligt.

Eneste bekymrende ting omkring quarterbac­ken er, at han har brugt lidt af offseason i selskab med en pornomodel. De to var på en date sammen, og det er ikke overrasken­de blevet en stor historie i USA. Det har også fået nogle til at stille spørgsmåls­tegn ved den 26-årige quarterbac­ks evner som beslutning­stager.

San Francisco var senest i en Super Bowl i 2012, men den blev tabt til Baltimore Ravens, og siden har holdet vaeret igennem stor udskiftnin­g i truppen, hvor flere spillere valgte at stoppe, og Colin Kaepernick på quarterbac­ken ikke viste sig at vaere så god, som hans start i NFL ellers gav løfter om. På bare seks år er 49ers gået fra at vaere i toppen af NFL, til at ramme bunden, til nu igen at stige mod toppen. Om holdet så i en af de naeste saesoner kan vinde sin sjette Super

Bowl, må tiden vise.

 ??  ?? I Jimmy Garoppolo har 49ers igen en franchise-qb.
I Jimmy Garoppolo har 49ers igen en franchise-qb.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark