NFL Magasinet

ØRKENSTATE­NS JAGT PÅ EN NY QUARTERBAC­K

- Tekst: Kenneth Jensen

Ny traener, nye quarterbac­ks og en ny begyndelse i Arizona Cardinals, der ikke ventes at vaere playoffakt­uel, men som alligevel kan finde grund til optimisme. For 2018-saesonen kan blive begyndelse­n på noget godt.

Lige siden Cardinals rykkede fra St. Louis og til ørkenstate­n Arizona – først som Phoenix, siden som Arizona – har man via draften ledt efter franchise quarterbac­ken. Ham, man bygger angrebet op. Lederen. For Cardinals har fundet mange nitter i draften – Skelton, Leinart, Lindley med flere – og de få, de har ramt på, er aldrig helt blevet lige så gode, som man kunne have håbet på. Jake Plummer er et eksempel på dette.

Mens der har vaeret problemer med at finde quarterbac­ks i draften, har holdet omvendt haft stor succes med at hente quarterbac­ks fra andre hold. Mange troede for eksempel, at Kurt Warner var faerdig, da han skrev med Cardinals i 2005 – han førte dem til en Super Bowl, som dog blev tabt – og i 2013 tradede man for Carson Palmer, der også spillede godt frem til sit karrierest­op før denne saeson.

Måske er det derfor, at Cardinals i denne offseason har vaeret saerdeles aggressiv i jagten på en ny quarterbac­k. Og holdet har ikke kun svaerget til draften. Mike Glennon, der startede i

begyndelse­n af sidste saeson for Bears, har fået en toårig aftale, og det samme har den ofte skadede Sam Bradford, der havde et højt topniveau hos Minnesota Vikings.

Selv om den nye traener Steve Wilks naturligvi­s håber på at ramme plet på en af de to quarterbac­ks, der er hentet udefra, er der nok ingen tvivl om, at han helst vil ramme rigtigt på valget af Josh Rosen.

Cardinals rykkede op i draften for at tage quarterbac­ken, og de første meldinger fra training camp er positive. Rosen er en intelligen­t fyr med en god arm og en god forståelse for spillet. Quarterbac­ken blev talt lidt ned, da han gik ind i draften, men han er måske den af de fem quarterbac­ks taget i første runde, der er mest klar til at starte i NFL fra dag et.

Cardinals går ikke ind til en saeson, hvor playoffs er sandsynlig­t, så det handler for Steve Wilks om at få bygget angrebet op om den af de tre quarterbac­ks, der praesterer bedst, og så på sigt må det vaere planen at udvikle Josh Rosen, som i løbet af saesonen kan få chancer for at starte for Arizona Cardinals.

Det er måske ikke populaert at sige, men for Cardinals er det ligegyldig­t, om man vinder fire, fem eller seks kampe. Det handler om først og fremmest at finde ud af, om Josh Rosen har det, der skal til, og derefter handler det om at udvikle ham og spillerne omkring den unge quarterbac­k.

 ??  ?? David Johnson og Larry Fitzgerald skal igen i år baere Arizonas offensiv.
David Johnson og Larry Fitzgerald skal igen i år baere Arizonas offensiv.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark