NFL Magasinet

EN DANSKER I NFL? EN SAESON PÅ 18 KAMPE? JEG KAN LI' DET!

-

Det bliver fedt at se Hjalte Froholdt i aktion i NFL. New England Patriots har tradition for at udvikle deres spillere, og det gaelder ikke mindst for deres offensive linjemaend.

Patriots' linjefolk foran Tom Brady har for vane at blive blandt NFL'S dygtigste, og de allerdygti­gste får lov at gå i free agency, som Trent Brown gjorde i år, Nate Solder gjorde sidste år og Joe Thuney meget vel kunne gøre til naeste forår.

I første omgang er målet for Hjalte Froholdt at bide sig fast i Patriots' roster, blive bedre og få spilletid. Lykkes det, og lykkes det at overbevise Bil Belichick og hans traenersta­b om hans vaerdi, kunne Froholdt meget vel stå til en del spilletid allerede i 2020, hvor Joe Thuney med en ny, stor saeson sagtens kan blive en af NFL'S bedst betalte guards på et andets holds offensive linje.

I et stort interview i dette magasin fortaeller Hjalte Froholdt om vejen til NFL og den første tid hos Patriots. Den beskedne, venlige dansker er blevet populaer på sit nye hold, som han også var det i college hos Arkansas Razorbacks, men Froholdt er klar over, der skal leveres hver dag. Ellers er der notorisk kort vej til udgangen på Foxboro i form af et cut eller en trade.

Det bliver voldsomt spaendende at følge saesonen i New England med danske briller, og såmaend også uden med 42-årige Tom Brady på det, der reelt er en etårig kontrakt og (indtil videre) uden monsteret Rob Gronkowski efter dennes frivillige pension.

Der tegner sig et billede af en jaevnbyrdi­g saeson med adskillige potentiell­e udfordrere til Patriots og de faenomenal­e angreb i Los Angeles og Kansas City. Og snart kan der vaere endnu mere af alt det gode fra NFL. Det har i årevis virket underligt, at man spillede fire kampe i preseason i en liga med kun 16 kampe i grundspill­et, og det synes ejerne også.

Spillerne er ikke enige forude for den overenskom­stforhandl­ing, der venter og skal vaere på plads efter naeste saeson for at undgå en arbejdskon­flikt, men jeg tror, det ender med 18 kampe i grundspill­et i stedet for 16.

Spillerne vil gerne have et par procentpoi­nt ekstra af NFL'S milliar domsaetnin­g og flere andre indrømmels­er, og det eneste virkelig store kort, de har at spille, er at gå med til to kampe ekstra. Det burde vaere muligt at skaere to preseason-kampe vaek eller udelukkend­e reservere de kampe til unge spillere, og nok også straekke saesonen et par uger laengere, så der bliver ekstra tid til hvile. Måske man også skulle udvide roster med fire-fem pladser og udvide practice squad, så der var flere arbejdspla­dser?

Der venter en fed saeson, og vi glaeder os, som du formentlig også kan se i dette magasin.

Vi har den helt store snak med Hjalte Froholdt, interview med Steelers' afløser for Antonio Brown, Juju Smith-schuster og flere andre Nfl-profiler, og så har vi vaeret i London for at se naermere på det nye stadion, NFL deler med Tottenham Hotspur, og de fremskridt, der er i NFL'S planer for et hold i London.

Endelig har vi en stor gennemgang af NFL'S ejere og vores helt egen top 100 med de bedste spillere i Nfl-historien.

Og så er der selvfølgel­ig den detaljered­e gennemgang af de 32 hold og deres divisioner, der er NFL Magasinets varemaerke.

Det har vaeret drønskaegt at lave magasinet, og på redaktione­n håber vi, I nyder historiern­e og de fem forrygende football-måneder forude.

 ??  ?? Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen
Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark