NFL Magasinet

Darnold: Frelser… eller Fjols?

I sin anden saeson har quarterbac­k Sam Darnold fået de hjaelpere, der skal til for at han kan blive den frelser, som Jets-fans sukker efter. Nu er det op til ham at gribe chancen.

-

New York Jets har et naermest urealistis­k talent for at drafte dårlige quarterbac­ks. Siden Joe Namath i 1969 førte holdet til sit hidtil eneste Lombardi-trofae har Jets draftet 25 quarterbac­ks, hvoraf Chad Pennington har vaeret et af meget få lyspunkter.

Nummer 25 på den meget lange - og for Jets-fans triste - liste hedder Sam Darnold. I sin rookie-saeson viste Darnold flere gange, at der er en årsag til, at han er den mest hypede quarterbac­k, der er blevet draftet, siden Andrew Luck.

Nu er spørgsmåle­t så om Darnold kan tage et stort skridt fremad i sit andet år i ligaen og leve op til sit enorme potentiale – eller om han skal arkiveres i den alt for store skuffe med busts.

I New York har man i hvert fald gjort en del for at give sin unge quarterbac­k gode muligheder for at blomstre i den kommende saeson. Der er blevet kastet bunker af penge efter stjerne-running backen Le’veon Bell, og så kommer den nye slot receiver Jamison Crowder til at udgøre et populaert mål over midten for Darnold.

Det er ikke kun nye holdkammer­ater Darnold skal laere at kende, for der var ikke meget tvivl om, at han også ville få ny chef til denne saeson. Og det kom heller ikke som en overraskel­se, at man valgte at skifte den defensivt indstilled­e Todd Bowles ud med en offensiv head coach. Men at valget faldt på Adam Gase, som aldrig fik det til at klikke i sine tre saesoner i spidsen for Miami Dolphins, kom bag på mange.

Håbet er nu, at Gase kan levere noget af den offensive kreativite­t, der i 2013 gjorde et Broncos-angreb anført af Peyton Manning til den mest eksplosive enhed i ligaen. Og Gase har gode muligheder for at gøre sig selv og Sam Darnold til den succes , som fansene af Gang Green sukker efter. I Darnold og Bell råder han i hvert fald over offensive spillere af en kvalitet, som han aldrig havde i Miami.

 ?? FOTO: TODD KIRKLAND / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: TODD KIRKLAND / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark