NFL Magasinet

Løb Lamar, løøøøbbbb

Ravens vil løbe, løbe og løbe. Og når de er faerdige med det, vil det løbe lidt mere.

-

Det Ravens-hold der løber på banen til saesonprem­ieren imod Dolphins ser markant anderledes ud end det, der startede 2018-saesonen. Anført af andenårs-quarterbac­k Lamar Jackson kommer offensiven til at fokusere på et staerkt løbespil, imens den ellers staerke defensiv skal genopfinde sig selv efter en offseason med brandudsal­g.

At den står på løb, løb og atter løb i Baltimore-angrebet er ikke så overrasken­de. I Lamar Jackson har holdet en quarterbac­k hvis evner, når han tager bolden under armen og fødderne i brug, ikke er set siden Michael Vick kom ind i ligaen. Har du brug for et eksempel, så tag et kig på Ravens preseason-kamp imod Green Bay Packers. Sidste i første quarter med 18 yards til endzone traekker Jackson tilbage for at kaste, han beslutter sig dog hurtigt for at tage sagen i egen hånd - eller skal vi sige fødder. Først runder han uden problemer en defensiv linjemand, så snyder han en defensive back, der tackler ud i den tomme luft. Anden defensive back bliver uden problemer sat af, inden han hoppe over den tackling, som den tredje defensive back forsøger sig med, og lander i endzone. Touchdown, hvis ellers dommer ikke havde kaldt det tilbage for en straf.

Og synet er ikke nyt for Ravens-fans. Det var sådan Lamar Jackson imponerede gang på gang, da han fra 11. spilleuge i sidste saeson overtog tøjlerne fra veteranen Joe Flacco.

I sine syv kampe, som startende quarterbac­k, løb Jackson bolden 119 gange for 556 yards og fire touchdowns. De tal vil gøre de fleste running backs misundelig­e. Dog ikke i Ravens-lejren, for her er der rigeligt med løbeyards til alle.

Lamar Jackson tiltraekke­r sig nemlig så meget opmaerksom­hed fra modstander­nes forsvar, at løbespille­t anført af Gus Edwards - en ukendt rookie, som ikke engang blev draftet blomstrede op. Edwards løb for knap 100 yards i gennemsnit i saesonens sidste syv kampe.

Og løbespille­t ser endnu farligere ud i år. Running back Mark Ingram er hentet hos Saints og ligner den nye førstemand. Men han får konkurrenc­e fra Gus Edwards, der stadig er på holdet, og rookien Justice Hill.

På receiver-posterne får Ravens ikke rigtigt nogen til at ryste i bukserne, men på den anden side, så er Lamar Jacksons arm også langt fra lige så skraemmend­e som hans fødder.

I sidste saeson blev det til seks sejre i syv kampe med Lamar Jackson ved roret. Nu er spørgsmåle­t om ligaens defensive koordinato­rer har brugt saesonpaus­en på at regne ud, hvordan de stopper Jackson.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark