NFL Magasinet

Har Texans gjort nok for at hjaelpe Deshaun Watson?

Houston Texans har haft et stort fokus på at forbedre deres offensive linje denne saeson, efter at Deshaun Watson måtte løbe for sit liv i store dele af saesonen. Men har de gjort nok til at sikre en succesfuld saeson?

-

Efter en knaeskade ødelagde Deshaun Watsons første saeson i NFL i 2017, var den unge quarterbac­k tilbage på banen i 2018, og Watson beviste, at han er Houston Texans’ nutid og fremtid.

Med Deshaun Watson ved roret vandt

Texans 11 kampe, hvilket var nok til at vinde divisionen og sikre en billet til slutspille­t, hvor de imidlertid tabte til divisionsr­ivalerne Indianapol­is Colts. Men selvom Texans og Watson imponerede, blev et par af holdets svagheder helt åbenlyse i løbet af saesonen.

Hele 62 gange blev Deshaun Watson nemlig nedlagt, og det var flest af alle i NFL. Watson skal blive bedre til at slippe bolden på det rette tidspunkt, men den dårlige statistik skyldtes mest af alt, at Texans rådede over NFL’S dårligste offensive linje, og det skulle forbedres via free agency og draften.

GM Brian Gaine forsøgte også at løse problemet på den offensive linje ved blandt andet at hente Matt Kalil i free agency og vaelge Tytus Howard og Max Scharping i de to første runder af draften, men de beslutning­er er ikke faldet i lige god jord.

Kritikken haglede nemlig ind over Texans’ ageren i offseason. Matt Kalil har døjet med skader og har ikke ramt sit topniveau i flere år, mens de faerreste mente, at Tytus Howard var god nok til at blive valgt i første runde af draften.

Og de tvivlsomme beslutning­er kan i sidste ende have spillet en rolle i Texans’ beslutning om at fyre Brian Gaine i maj - kun 18 måneder efter at han blev ansat.

En anden årsag til fyringen har, ifølge flere amerikansk­e insidere, vaeret samarbejds­problemer mellem Gaine og cheftraene­r Bill O’brien. Den magtkamp vandt Bill O’brien altså, og det er anden gang på to år, at han vinder sådan en. Efter 2017-saesonen var han også ’last man standing’ efter en magtkamp med den davaerende general manager, Rick Smith.

Texans har besluttet sig for ikke at erstatte Brian Gaine og i stedet står Bill O’brien, nu som enehersker­en i Houston. I hvert fald indtil foråret 2020, hvor de efter alt at dømme hyrer en general manager. Men selvom O’brien altså er den ubestridte chef i Houston, kan man ikke komme udenom, at Brian Gaines arbejde vil spille en stor rolle i udfaldet af Texans’ saeson.

Bill O’brien skal forsøge at lede Texans tilbage til slutspille­t, og de ligner også topholdet i AFC South. De skal også gerne vinde en slutspilsk­amp, men hvis ikke den offensive linje er blevet bedre, kan det dog vise sig at vaere en uoverkomme­lig opgave. Det helt store spørgsmål er derfor: har Texans gjort nok for at hjaelpe Deshaun Watson?

 ?? FOTO: JEFF HANISCH / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: JEFF HANISCH / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark