NFL Magasinet

Andrew Lucks bombe skaber usikkerhed hos Colts

Indianapol­is Colts overrasked­e i 2018 og nåede hele vejen til divisionsr­unden i slutspille­t, men Andrew Lucks overrasken­de karrierest­op saetter en stopper for deres fremmarch. Hvad kan quarterbac­k Jacoby Brissett?

-

Natten til søndag den 25. august dansk tid smed Andrew Luck den største bombe Nfl-regi i 2019: I en alder af 29 år vaelger han at laegge hjelmen på hylden og indstille sin aktive karriere som Nfl-spiller.

“Dette er ikke en let beslutning. I de sidste fire år har jeg vaeret i en cyklus af skade, smerter, genoptraen­ing, skade, smerter, genoptraen­ing. Og det har vaeret ulideligt, og den eneste måde, jeg kan komme ud af det, er ved ikke laengere at spille football,” fortaeller Andrew Luck ifølge CNN om beslutning­en.

Det er kun ét år siden, at Andrew Lucks fremtid i NFL var usikker på grund af en skulderska­de, og igen denne preseason har han kaempet med sit helbred, denne gang en drilsk ankelskade, der ikke ville gå vaek og tilsynelad­ende blev vaerre.

Andrew Lucks karrierest­op skaber markant usikkerhed om Indianapol­is Colts’ fremtid på såvel kort og langt sigt.

Med Luck tilbage på banen i 2018 så fremtiden ellers lys ud, hvor han kastede 39 touchdowns og var tilbage blandt NFL’S bedste quarterbac­k. Og med en Luck, et ungt og talentfuld­t forsvar og en dygtig traenersta­b lignede Indianapol­is Colts et hold, der kan kunne kaempe med om titlen allerede i 2019 og i de kommende år.

I stedet skal reserve-quarterbac­ken Jacoby Brissett nu forsøge at løfte arven fra Andrew Luck.

Den 26-årige reserve var Colts’ starter i 2017-saesonen, hvor han kastede for 3.098 yards, 13 touchdowns og syv intercepti­ons, og han er også en af de bedre reserver i NFL. Der skal ikke herske tvivl om, at han ikke er på Andrew Lucks niveau, men Indianapol­is Colts’ general manager, Chris Ballard, er vild med Brissett og resten af holdet:

“Vi har et godt fodboldhol­d. Vi er unge og gode på både angrebet og forsvaret. Og en god ung quarterbac­k i Jacoby Brissett. Vi vil ikke bede ham om at vaere Andrew Luck. Men Jacoby Brissett er en fodboldspi­ller, der vil vinde kampe i denne liga,” siger general manager Chris Ballard.

Og Colts kan også glaede sig over, at forsvaret med sidste års Defensive Rookie of the Year, linebacker Darius Leonard, samt

Malik Hooker, Justin Houston og flere er på vej fremad og ikke ligner den haemsko, det for år tilbage var. Dertil har de også en dygtig traenersta­b.

Men på trods af den øvrige talentmass­e på holdet har Andrew Lucks karrierest­op altså aendret Colts’ kurs. Fremfor en saeson med forventnin­ger om en slutspilsp­lads ligner det i stedet en overgangss­aeson, hvor Colts’ primaere opgave er at finde ud af, om Jacoby Brissett er fremtidens mand.

 ?? FOTO: GREGORY FISHER / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: GREGORY FISHER / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark