NFL Magasinet

Nick Foles er på en svaer opgave i Jacksonvil­le

Nick Foles har forladt Philadelph­ia Eagles og er kommet til Jacksonvil­le Jaguars, hvor han skal hjaelpe Jaguars mod Super Bowl. Det bliver imidlertid ikke let med et Jaguars-forsvar, der ikke har fordums styrke, og et angreb med få profiler.

-

Blake Bortles er faerdig som Jacksonvil­le Jaguars’ quarterbac­k efter fem år i Florida-klubben, og i stedet har Jaguars hentet Nick Foles. Ja, den Nick Foles, der blev

Super Bowl MVP, da Philadelph­ia Eagles vandt Super Bowl i februar 2018.

Normalt ville det vaere naesten udelukket, at en Super Bowl MVP ville ende i free agency og få lov til at skifte hold, men det er alligevel det, der er sket i denne situation. Men selvom Nick Foles altså kan skrive den prestigefy­ldte titel på cv’et, er det ikke et sikkert kort, som Jaguars har fået fingrene i til banens vigtigste position. Foruden Super Bowl-triumfen har den 30-årige quarterbac­k nemlig tilbragt størstedel­en af sin karriere som reserve, og praestatio­nerne har ikke altid vaeret imponerend­e.

Trods det skal der dog ikke herske tvivl om, at Nick Foles er en bedre quarterbac­k end Blake Bortles, som i 2018 blev baenket til fordel for Cody Kessler.

Jaguars har da også forsøgt at give Nick Foles de bedste betingelse­r for succes. De har skiftet ud på offensive coordinato­r-posten, hvor John Defilippo har erstattet Nathaniel Hackett. Den nye offensive coordinato­r har et indgående kendskab til Foles, da han var quarterbac­ktraener for Eagles i 2017-saesonen, hvor Foles som bekendt blev Super Bowl MVP og leverede imponerede praestatio­ner mod slutningen af saesonen.

Og i Jacksonvil­le skal duoen forsøge at gentage den succes, for målet er helt klart: vind en Super Bowl.

I 2017-saesonen var Jaguars blot én kamp fra Super Bowl, da de tabte til New England Patriots i AFC Championsh­ip-kampen, og Foles skal vaere nøglen til at nå mesterskab­skampen.

Holdet står imidlertid slet ikke ligeså staerkt, som de gjorde i den imponerend­e

2017-saeson. Flere profiler som defensive tackle Malik Jackson, linebacker Telvin Smith og safety Tashaun Gipson har allerede forladt holdet, og snart kan flere vaere på vej vaek. Yannick Ngakoue, Myles Jack og Jalen Ramsey skal inden laenge have nye kontrakter – og hvis de får dem, skal der spares andetsteds.

Nick Foles vil altid vaere en helt i Philadelph­ia, fordi han førte Eagles til deres første Super Bowl-titel, og nu skal han også forsøge at opnå heltestatu­s i Jacksonvil­le.

Det er imidlertid en, mildest talt, svaer opgave, og Jaguars ligner ikke umiddelbar­t en titelbejle­r i 2019.

AFC South er nemlig en af de taetteste divisioner i NFL – selv efter Indianapol­is Colts-stjernequa­rterbacken Andrew Lucks karrierest­op – og Jaguars får umiddelbar­t svaert ved at sikre sig en slutspilsp­lads.

 ?? FOTO: JAMES GILBERT / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: JAMES GILBERT / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark