NFL Magasinet

Grådighede­ns pris

Hidtil ufrugtbare kontraktfo­rhandlinge­r med de største angrebsess­er truer med at afspore Dallas Cowboys’ ellers gode muligheder for at vinde Super Bowl.

-

Ezekiel Elliot er ikke glad. Og når Ezekiel Elliot ikke er glad, har Dallas Cowboys et problem. Kun legenden Jim Brown har flere løbeyards pr. kamp i karrieren end Elliot, som har sat standarden på positionen i de seneste tre saesoner. Den 24-årige running back kraever derfor en ny kontrakt, der afspejler dette. Det har Cowboys indtil videre afvist. Og det er derfor, Elliot ikke er glad.

Faktisk er han så sur, at han har traenet for sig selv i Mexico, mens hans holdkammer­ater har vaeret i traeningsl­ejr i Oxnard, Californie­n. Elliot truer sågar med at gøre ligesom Le’veon Bell og sidde ude i resten af kontraktpe­rioden, som løber i to år endnu. Det vil naeppe blive aktuelt, men Elliots fravaer er mildest talt ikke optimalt.

Elliots forlaengel­se er dog ikke den eneste, Cowboys-ledelsen slås med. Quarterbac­k Dak Prescott og wide receiver Amari Cooper, der vakte et ellers blodfattig­t kasteangre­b til live, da han ankom fra Oakland Raiders midtvejs i sidste saeson, har kontraktud­løb efter denne saeson. Prescott kraever efter sigende at blive den højest lønnede quarterbac­k i NFL, mens Coopers krav ifølge avisen Fort-worth Star-telegram skulle vaere chokerende høje.

Det har sat holdet i en slem kattepine. Angrebsess­erne, der er Cowboys’ bedste offensive trio siden ’trillinger­ne’ Troy Aikman, Emmitt Smith og Michael Irvin, giver Cowboys de bedste chancer for at vinde Super Bowl siden de glade 1990’ere. Men trioens grådighed risikerer at have en pris, for hvis den får de guldranded­e kontrakter, den kraever, efterlader det Cowboys uden ressourcer til at hente de sidste brikker, der mangler i puslespill­et, for at gøre holdet til en evindelig magtfaktor i NFL.

Det er ejer Jerry Jones’ søn Stephen Jones, der har titel af vicepraesi­dent i klubben, da også pinligt bevidst om.

»Hvis vi kan få dem til ikke at kraeve maksimum – så de stadig tjener godt, men ikke det maksimale – vil vi vaere i stand til at omgive dem med andre gode spillere,« sagde han i sommer til ESPN om de tre profiler.

Alt burde ellers vaere fryd og gammen i Dallas efter en saeson, hvor holdet vandt NFC East foran de regerende Super Bowl-mestre, Philadelph­ia Eagles. Holdet har fået tight end Jason Witten tilbage, selv om han gik på pension før sidste saeson, center Travis Frederick er blevet sin alvorlige sygdom kvit, og forsvaret er blandt de bedste i NFL.

Tilsammen gør det Cowboys til et af de mest oplagte bud på en Super Bowl-repraesent­ant fra NFC i denne saeson. Det kraever dog, at Elliot, Prescott og Cooper laegger deres grådighed til side. For det kan godt vaere, at de tre vinder hver isaer, men holdet risikerer at tabe.

 ??  ?? TEKST: JEPPE DONG ABRAHAMSEN
TEKST: JEPPE DONG ABRAHAMSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark