NFL Magasinet

Et forsvar for Carson Wentz

Anonyme holdkammer­ater og Philadelph­ia Eagles-koryfaeet Donovan Mcnabb har kritiseret Carson Wentz. Eagles’ problem ligger dog et helt andet sted.

- JEPPE DONG ABRAHAMSEN TEKST:

Det var Nick Foles, ikke Carson Wentz, der i 2017-saesonen førte Philadelph­ia Eagles til sejr i Super Bowl. Det var Foles, ikke Wentz, der blev udnaevnt til Super Bowl MVP og udødeliggj­orde sig selv ved at score touchdown på trickspill­et ’Philly Special’.

Og det var Foles, ikke Wentz, der i sidste saeson vandt de tre kampe, der sørgede for, at Eagles sneg sig i slutspille­t.

Til gengaeld var det Wentz, ikke Foles, som Eagles i offseason gav en fireårig kontrakt til en vaerdi af 128 millioner dollar. Selv om han altså er sluttet saesonen på injured reserve to år i traek. Foles fik derimod lov til at smutte til Jacksonvil­le Jaguars.

Det var også Wentz, ikke Foles, som anonyme holdkammer­ater i en artikel i januar på det digitale medie Phillyvoic­e kritisered­e for at vaere egoistisk, selvglad og improviser­e for meget i stedet for at køre angrebet, som det var designet.

»Han er blevet slikket i røven hele livet og opfører sig, som om han har vundet 10 Super Bowl, selv om han aldrig har spillet i én, endsige vundet en slutspilsk­amp endnu,« lød det fra en anonym kilde i artiklen.

Også Donovan Mcnabb var ude med riven.

Den tidligere Eagles-quarterbac­k mente, holdet skulle overveje at drafte en quarterbac­k i første runde om to-tre år, hvis ikke Wentz inden da havde ført Eagles i – som minimum – Nfc-finalen.

Forudsigel­igt nok blev kritikken affejet af flere Eagles-spillere. På naer én. Carson Wentz.

»Jeg vil ikke sidde her og sige, at artiklen var unøjagtig eller komplet opdigtet. Det vil jeg ikke. Jeg er klar over min utilstraek­kelighed,« sagde han ifølge Sports Illustrate­d.

At Wentz på den måde har taget ansvaret på sig, lover godt for denne saeson, hvor Wentz og Eagles opererer uden det sikkerheds­net, som Foles udgjorde. Det er da også en vigtig pointe, at kritikerne i Phillyvoic­e alle ønskede, at Wentz havde succes. Man kan derfor lige så meget tolke kritikken som et opråb frem for et karaktermo­rd, sådan som den blev opfattet.

At Eagles blot vandt 5 ud af 11 kampe med Wentz – han fik først debut i tredje runde – falder heller ikke kun tilbage på quarterbac­ken. Holdets løbeforsva­r tillod dobbelt så mange touchdowns - 14 frem for 7 - som i 2017, da det var ligaens bedste, og kasteforsv­aret var ligaens tredjedårl­igste. Antallet af sacks steg, hvilket er et vidnesbyrd om holdets staerke defensive linje, men antallet af forcerede turnovers blev naesten halveret fra 31 til 17. Skader spillede ind, men kan ikke få hele skylden for nedgangen.

Derfor kan det også undre, at Eagles har prioritere­t at opgradere offensiven i offseason. Men måske er det, fordi det er Wentz, ikke Foles, holdet har investeret så massivt i.

 ?? FOTO: DAVID ROSENBLUM / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: DAVID ROSENBLUM / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark