NFL Magasinet

En gentagelse vaerd

Den fysiske lighed mellem Eli Manning og Daniel Jones er slående. Spørgsmåle­t er, om rookiens karriere hos Giants også vil ligne den, som quarterbac­ken han skal afløse, har haft.

- JEPPE DONG ABRAHAMSEN TEKST:

John Mara syntes naermest, det var uhyggeligt at møde Daniel Jones første gang. »Det var som at tale med en 22-årig Eli, hvilket er en god ting,« beskrev New York Giants-ejeren i løbet af traeningsl­ejren sit første møde med Giants’ kommende franchise-quarterbac­k, som holdet brugte sjettevalg­et på i årets draft.

Med sit drengede ansigt, mørke hår og stille gemyt kunne rookien agere dobbeltgae­nger for det, der snart er hans forgaenger som Giants-quarterbac­k. De har endda den samme højde og drøjde og laver naermest identiske grimasser, som man kunne se på et foto af de to, der gik viralt i foråret.

Det er paradoksal­t, at Giants valgte en Eli Manning-klon som hans arvtager, for få har fået lige så mange hug de seneste år. Eli Manning-aeraen begyndte 21. november 2004, da han som rookie fik debut som starter. Spørgsmåle­t er, hvornår den slutter.

Ifølge de mest kritiske Giants-fans burde den have vaere slut for laenge siden, for quarterbac­ken har ikke spillet godt siden 2016. Derfor havde mange også håbet, at general manager Dave Gettleman ville vaelge en quarterbac­k, da Giants sad med andetvalge­t i sidste års draft, der endda var spaekket med talentfuld­e quarterbac­ks. Timingen var perfekt. Giants havde oven i købet fået ny traener i Pat Shurmur. I stedet valgte Gettleman running back Saquon Barkley.

Da Gettleman så endelig tog en quarterbac­k i første runde af dette års draft, blev han også kritiseret. For var det nødvendigt at tage Daniel Jones allerede med sjettevalg­et, når han højst sandsynlig­t ville vaere tilgaengel­ig, når Giants skulle vaelge igen som nummer 17?

Når Daniel Jones på et tidspunkt overtager starterjob­bet, vil det for mange fans ikke alene vaere ’the end of an era’, men’the end of an error’. Det er dog svaert at saette en finger på Manning-aeraen, når den omfatter to Super Bowl-triumfer. Så selv om mange Giants-fans ryster ved tanken om, at Jones spillemaes­sigt vil ligne Eli Manning lige så meget, som han gør fysisk, er Manning-aeraen absolut en gentagelse vaerd. Bare spørg Brees, Rodgers, Flacco, Wilson og Foles om, hvor svaert det er blot at vinde én Super Bowl. Eller Warner, Delhomme, Mcnabb, Wilson, Ryan og Goff om, hvor svaert det er at besejre Tom Brady og Bill Belichick i en Super Bowl, som Manning har gjort. To gange.

I denne saeson er Eli Manning dog fortsat starter. Og Mara vil ikke have noget imod, hvis Manning-aeraen fortsaette­r hele saesonen.

»Jeg håber, at Eli får et godt år, og at Daniel aldrig kommer på banen,« sagde John Mara.

Sandsynlig­heden for, at det sker, er dog mindre, end at det modsatte bliver tilfaeldet.

 ?? FOTO: RICH GRAESSLE / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: RICH GRAESSLE / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark