NFL Magasinet

Knald eller fald for Cousins og co.

Vikings lignede i sidste saeson på ingen måde det hold, der i 2017-saesonen kun var ét enkelt skridt fra Super Bowl. Med en aldrende og dyr kerne af spillere er det i den grad win now-mode for Vikings.

-

Kirk Cousins blev forud for sidste saeson hentet til Minnesota tiltaenkt rollen som den frelsende QB, der endelig kunne vinde Vikings deres første Super Bowl. Selvom Cousins faktisk leverede sin karrieres bedste saeson, formåede han ikke at holde niveau i de store kampe. Udover nederlag til Rams, Saints og Patriots, tabte Cousins og co. også begge opgør mod Chicago. Det andet opgør endda med chancen for at spille sig i playoff på hjemmebane mod et Bears-mandskab, som ikke havde noget at spille for. Alligevel tabte Vikings 10-24.

Med til historien om Vikings’ lunkne 8-7-1-saeson hører også, at O-line ikke gjorde deres del af arbejdet for at give Cousins tid, eller for den sags skyld at bane vejen for løbeangreb­et. Det gav John Defilippo problemer, og man fyrede således OC Defilippo i december. Ny OC er Kevin Stefanski, som har fået erfaren støtte i den tredobbelt­e Super Bowl-vinder Gary Kubiak, som er tilknyttet som offensiv konsulent. På trods af konsulentr­ollen, er der ingen tvivl om, at Vikings’ angreb i 2019 vil blive praeget af Kubiaks idéer, og det er godt nyt for Cousins, som vil komme til at styre et mere balanceret angreb mellem løb og kast.

Ansaettels­en af Kubiak mere end antyder det akutte behov for at vinde nu. De mange forlaengel­ser af profiler viser det samme, og det er imponerend­e hvad EVP of Football Operations, Rob Brzezinski har lykkes med af salary cap-magi for at holde på Adam Thielen, Kyle Rudolph, Anthony Barr og Everson Griffen. Kan Kubiaks idéer styrke løbeangreb­et, vil de give Cousins bedre muligheder for at forbinde med Diggs, Thielen og Rudolph. Sammensat med et af ligaens staerkeste forsvar burde denne kerne af playoff-erfarne spillere på papiret gøre Vikings til favoritter til at vinde NFC

North og gå langt i playoffs. Det var de dog også sidste år, uden at det omsatte sig på banen. Alligevel bør Super Bowl fortsat vaere målsaetnin­gen, for det er ved at vaere tid, hvis det skal nås, inden vikingerne­s vindue lukker.

 ?? FOTO: AJ SISCO / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: AJ SISCO / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark