NFL Magasinet

Hvem bestemmer i Green Bay?

Det er ikke gået stille for sig, siden Packers i sidste saeson fyrede Mike Mccarthy. Selv efter Matt Lafleur er tiltrådt som ny HC, er der stadig ikke helt ro på bagsmaekke­n omkring lederskabe­t i Green Bay.

-

For første gang siden 1990-91 har Packers haft to tabende saesoner i traek. Blot 6 sejre blev det til i sidste saeson, som var Rodgers’ dårligste i karrieren. I år starter Packers saesonen med en ny kaptajn bag roret i Matt Lafleur, eller gør de? Allerede i offseason har der vaeret tvivl om, hvorvidt han og hans spillestil harmonerer med Rodgers’ selvforstå­else. Nogle rygter haevder sågar, at Rodgers blev tvunget til at acceptere ansaettels­en af Lafleur. Her skulle Packers’ praesident Mark Murphy angiveligt have udtalt: ”Don’t be the problem” til Rodgers. Det reelle problem synes at vaere Lafleurs spillestil, som efterlader mindre frihed for Rodgers til at lave aendringer ved line of scrimmage. En ikke så kaerkommen forandring for den syvdobbelt­e Pro Bowler, som har vaeret vant til at styre meget af spillet selv. Rodgers har offentligt udtalt, at han ikke tror nogen ønsker, at han skal slukke for 11 års erfaring med at genkende forsvar. En udtalelse som antyder, at den aldrende Rodgers måske har svaert ved at indordne sig under sin blot fire år aeldre HC. Det er ikke den slags gnidninger, man ønsker i en preseason, som burde ose af sammenhold, optimisme og tro på fremtiden.

Anderledes positivt ser det ud for Packers’ forsvar, som under DC Mike Pettine er blevet forbedret i de seneste to offseasons. I år har Packers med tre nye edge rushers og to nye startere til en allerede staerk secondary, sikret sig et forsvar, som på papiret kan vaere konkurrenc­edygtigt med divisionsr­ivalerne Bears og Vikings.

I år kan det altså vaere forsvaret, som bliver nøglen til at vende skuden for Packers. I hvert fald indtil vi får svar på, om Lafleur lykkes med at laere den erfarne cirkushest Rodgers nye tricks. Men får de ledelsen af holdet og det nye angreb til at fungere, er der rigeligt med talent i truppen, til at sikre Packers en returbille­t til slutspille­t.

 ?? FOTO: QUINN HARRIS / RITZAU SCANPIX ??
FOTO: QUINN HARRIS / RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark